Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Asayiş 13 Mayıs 2016 - 14:53 Yorum: 0

Terör Örgütü Siirt’te Çökertildi

Siirt Emniyet Müdürü Metin Özkan, güvenlik kurumlarının koordineli çalışması sonucu terör örgütünün Siirt ayağının çökertildiğini belirterek,...

Terör Örgütü Siirt’te Çökertildi

Siirt Emniyet Müdürü Metin Özkan, güvenlik kurumlarının koordineli çalışması sonucu terör örgütünün Siirt ayağının çökertildiğini belirterek, halkın güvenlik konusunda endişe etmemesini istedi.

Siirt Emniyet Müdürü Metin Özkan, kentte yerel yayın yapan bir gazetenin düzenlediği programa katıldı. Burada konuşan Özkan, Emniyet Müdürlüğü, Tugay Komutanlığı, Jandarma Komutanlığı ve MİT'in koordineli operasyonları sayesinde terörün Siirt'teki hareket alanını daraltıldığını belirtti. 15 Ocak'ta hücre evlerine düzenlenen operasyonla örgüte büyük darbe vurulduğunu anımsatan Özkan, "Güvenlik tedbirlerinden asla taviz vermedik. Vatandaşlarımız Sur, Cizre'de yaşananlardan sonra terör örgütünün gerçek yüzünü bu süreçte çok net gördü. Bu yaşananlar halkı etkiledi. Bir noktada bölgede yaşanan terör olayları halkı daha da bilinçlendirdi. 15 Ocak 2016 tarihinde şehir merkezinde hücre evlerine yaptığımız operasyonda örgüt üyelerinin nerelere sızdığını tek tek tespit ettik. Terör örgütü üyelerinin Cumartesi günü eylem yapacağı bilgisini aldık. Bunun üzerine şehrin tüm giriş çıkış noktalarını tutarak bir gün önce, yani Cuma günü hücre evlerine operasyon düzenledik. Örgütün Siirt'teki ayağını tamamen çökerttik. Elbette vatandaşlarımızın buradaki tutumu çok önemlidir" dedi.

İlk denemeleri başarısız olan örgütün Siirt'ten vazgeçmeyeceğine dikkat çeken Özkan, "Ancak şunu açıkça ifade edeyim; merkezde Emniyet Müdürlüğü ve MİT, kırsalda jandarma ve korucularımız örgüte büyük darbe vurdu. Kırsalda örgütün milisleri, cephane ve erzağı kalmadı. Şehir merkezinde ele geçirilen silah ve mühimmatlar da çok önceden getirilip yerleştirilmiş. Siirt bugün huzur iklimini yaşıyor ise bu güvenlik kuvvetlerinin almış olduğu tedbirlerden ve vatandaşlarımızın ihbarları sayesindedir" diye konuştu.

"HALKIMIZ ŞÜPHE İÇİNDE KALMASIN"

Özkan, "Siirtli vatandaşlarımız "Dışarıdan terör örgütü mensupları gelip de buraya sızar" gibi bir düşünce içinde olmasın. Benim en büyük korkum namert bir patlayıcının patlatılmasıdır. Onun dışında örgüt üyeleri şehre sızması söz konusu olamaz. Siirt'in güvenliği konusunda çok iddialıyız. İl Jandarmamızın "cengaver" gibi bir komutanı var, çok özverili ve her yere hakim. Aynı şekilde emniyetimiz, MİT, Tugay Komutanlığımız birbirleriyle çok iyi uyum içinde. Güzel bir ekip var Allah bozmasın. Halkımız da bu konuda devletine güveniyor ve kolluk kuvvetlerinin yanında olduğu sürece terör örgütü mensupları başını kaldıramaz, ne şehirde ne de kırsalda hareket alanları kalmadı. Zihnimiz her zaman açık kaldı. Bizim aldığımız tedbirler hiçbir ilde yok" dedi.

"PARALEL YAPI TEMİZLENDİ"

Emniyetin içindeki paralel yapının temizlendiğine de işaret eden Özkan, şunları söyledi:

"Gerek paralel yapı, gerekse terör örgütü ile ilgili emniyet yargı arasındaki sorunları aştık. Paralel terör örgütüyle mücadele bizim önceliğimizdir ve ilk günkü seviyede mücadele ediyoruz. Hiçbir şey askıya alınmış değil. Tüm kurumların bu konuda aynı hassasiyeti göstermesi gerekir."

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber