Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
23 Nisan
Türkiye 02 Temmuz 2016 - 11:53 Yorum: 0

Terör örgütüne lojistik darbe

Diyarbakır'ın Lice ilçesi kırsalında yürütülen operasyonlarda terör örgütü PKK'ya ait çok sayıda malzeme ele geçirilerek imha edildi.

Terör örgütüne lojistik darbe

Diyarbakır'ın Lice ilçesi kırsalında yürütülen operasyonlarda terör örgütü PKK'ya ait çok sayıda malzeme ele geçirilerek imha edildi.

Diyarbakır 7'nci Kolordu Komutanlığı sevk ve idaresinde zırhlı araçlar desteğinde icra edilen, askeri birlikler, jandarma, emniyet ve geçici köy korucularından oluşan güvenlik kuvvetlerinin katılımıyla 23 Haziran 2016 tarihinde başlayan Bayrak-14 Şehit Jandarma Teğmen Abdülselam Özatak Müşterek Özel Birlik Operasyonu tüm hızıyla devam ediyor. Lice'nin Kuzey-Güney dağlık ve ormanlık alanlarında faaliyet yürüten, aralarında üst düzey örgüt yöneticilerin de bulunduğu değerlendirilen bölücü terör örgütü (BTÖ) mensuplarını etkisiz hale getirmek, bölgede BTÖ mensupları tarafından kullanıldığı değerlendirilen sığınak, barınak, depo alanlarını tahrip etmek ve malzemeleri ele geçirmek, bölgede bulunan yerleşim yerlerinde tespit edilen işbirlikçiler ve aranan şahısları yakalamak, BTÖ'nün finans kaynağı olan yasa dışı uyuşturucu madde ekim alanlarını imha etmek ve imal edilmiş uyuşturucu maddeleri ele geçirmek maksadıyla yürütülen operasyon kapsamında Seyrek Köyü kırsalında yapılan arazi arama ve tarama çalışmaları esnasında çok sayıda malzeme ele geçirildi.

Teröristlere ait ele geçirilen malzemeler şöyle:

"350 adet variller içerisinde toprağa gömülü vaziyette BTÖ mensuplarına ait kıyafet, 55 bin kök kenevir (bin 100 kilogram kubar esrar elde edilebilecek), çok sayıda EYP yapmak için kesilmiş tüplere ait parça, boş şişeler ve kesilmiş fitil parça". Cumhuriyet Başsavcılığının talimatı ile ele geçirilen malzemeler imha edilirken, olay ile ilgili olarak yakalanan bir şüpheli hakkında adli işlemlere başlanıldığı öğrenildi.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber