Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Güncel 01 Ekim 2014 - 17:33 Yorum: 0

Terör örgütünün kaçırdığı köy korucuları

Anadolu Köy Korucuları ve Şehit Aileleri Konfederasyonu Başkanı Sözen:

Terör örgütünün kaçırdığı köy korucuları

DİYARBAKIR (AA) - Anadolu Köy Korucuları ve Şehit Aileleri Konfederasyonu Başkanı Ziya Sözen, terör örgütünce kaçırılan köy korucularına ilişkin "Kaçırılan 2 köy korucumuzun bir an önce ailelerine kavuşması en büyük dileğimizdir" dedi.

Başkan Sözen, Diyarbakır Şehit Aileleri ile İnsan Hakları Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği'nde (YURT-SAV) düzenlediği basın toplantısında, bölgede dökülen kan ve gözyaşının dinmesi, bir daha anaların ağlamaması ve çocukların yetim kalmaması amacıyla çözüm sürecinin başlatıldığını anımsattı.

Köy korucularının, çözüm sürecini bozacak veya zarara uğratacak herhangi bir girişimde bulunmadığını kaydeden Sözen, buna rağmen çeşitli zamanlarda 10 geçici köy korucusunun terör örgütü tarafından silahsız ve savunmasız bir şekilde arkadan vurularak şehit edildiğini kaydetti.

- "Kaçırılan 2 korucu serbest bırakılmalı"

Sürece zarar gelmemesi için sessiz kalmayı tercih ettiklerini dile getiren Sözen, şöyle konuştu:

"Elazığ'ın Arıcak ilçesinde korucu Sıtkı Yazar, Bitlis merkezde ise Nihat Çaprak terör örgütünce kaçırıldı. Çözüm süreci varsa herkes için olmalıdır. Bir tarafta çözüm süreci denilip, diğer tarafta korucularımız şehit ediliyor veya kaçırılıyorsa biz bunu iyi niyetli bir yaklaşım olarak görmüyoruz. Kaçırılan 2 köy korucumuzun bir an önce ailelerine kavuşması en büyük dileğimizdir." 

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber