Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Türkiye 30 Ağustos 2016 - 09:58 Yorum: 0

Terörden kaçan Diyarbakırlı iş adamı, 20 yıl sonra yatırım yapmaya döndü

Güneydoğu'da 1990'lı yıllarda yaşanan olaylar yüzünden ailesi ile birlikte memleketi Diyarbakır'ı terk etmek durumunda kalan iş adamı Ersin Çiçek, 20...

Terörden kaçan Diyarbakırlı iş adamı, 20 yıl sonra yatırım yapmaya döndü

Güneydoğu'da 1990'lı yıllarda yaşanan olaylar yüzünden ailesi ile birlikte memleketi Diyarbakır'ı terk etmek durumunda kalan iş adamı Ersin Çiçek, 20 yıl sonra döndüğü kentte 5 tekstil projesi hayata geçirerek, ilk etapta yaklaşık 200 genci istihdam edecek. 20 yıllık birikimi memleketi için harcamaya hazır olduğunu belirten Çiçek, "Terör olayları bizi bu işten alıkoyamaz. Yolumuza durmadan devam edeceğiz. Diyarbakırlılar için elimizden geleni de yapacağız" dedi.

Diyarbakırlı iş adamı Ersin Çiçek, bölgede 90'lı yıllarda yaşanan olaylar yüzünden ailesiyle birlikte memleketini terk ederek, İzmir'e yerleşti. Burada tekstil üzerine çalışan Çiçek, yaklaşık 15 yıl sonra İstanbul'da da bir iş yeri açarak, iki şehirde de üretim yapmaya başladı. 36 yaşındaki genç işadamı, 20 yıl sonra ise yatırım yapmak için memleketine dönmeye karar verdi. Diyarbakır için 5 proje hazırlayan Çiçek'in hedefi ilk etapta 200, 3 yıl içerisinde ise yaklaşık bin kişiyi istihdam etmek.

Diyarbakır'dan çıktıktan sonra 15 yıl İzmir'de, 5 yıl da İstanbul'da kaldığını anlatan Çiçek, edindiği tecrübelerle memleketine yatırım yapacağını kaydetti. Gençleri uyuşturucudan uzak tutmak ve onlara istihdam alanları oluşturmak için kolları sıvadığını anlatan Çiçek, "Tekstil ve bunun yanındaki teknolojik konularda yer alan ciddi projeleri önümüzdeki günlerde aktif duruma getireceğiz. Devletin vermiş olduğu desteklerle birlikte genç nesle yönelik hizmetlerimize başlayacağız. İlk etapta 200, 3 yıllık süreçte ise bin kişiyi istihdam etmeyi düşünüyoruz. Projede öncelikli olarak gençler yer alacak. Genç kızlar ve erkekler. Yani daha doğrusu yeni nesiller. Öncelik temel eğitim ardından da 5 projede bin kişinin çalışacağı 20 yıllık birikimi harcamaya hazırız. Terör olayları bizi bu işten alıkoyamaz. Yolumuza durmadan devam edeceğiz. Diyarbakırlılar için elimizden geleni de yapacağız" dedi.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber