Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Türkiye 30 Mayıs 2016 - 16:43 Yorum: 0

Teröristlerden Temizlenen Cizre’de Bilim Fuarı Açıldı

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) ve emniyet mensuplarının, terör örgütüne yönelik gerçekleştirdiği Şehit Jandarma Astsubay Kıdemli Çavuş Burak Demirci...

Teröristlerden Temizlenen Cizre’de Bilim Fuarı Açıldı

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) ve emniyet mensuplarının, terör örgütüne yönelik gerçekleştirdiği Şehit Jandarma Astsubay Kıdemli Çavuş Burak Demirci operasyonunun ardından, huzur ve güvenliğin sağlandığı Şırnak'ın Cizre ilçesinde TÜBİTAK Bilim Fuarı açıldı.

TÜBİTAK Bilim Fuarı'nın açılışını Cizre Kaymakam Ahmet Adanur, Şırnak İl Milli Eğitim Şube Müdürü Hatice Dengiz, Cizre Milli Eğitim Şube müdürleri Mevlit Gayirinal, Ahmet Ak ile Cizre Merkez Anadolu Lisesi Müdürü Ömer Zeren gerçekleştirdi. Kurdele kesiminden sonra davetliler öğrencilerin hazırlamış olduğu deney ve araştırmaların yer aldığı stantları gezdi.

Cizre Merkez Anadolu Lisesi'nde ikincisi düzenlenen TÜBİTAK Bilim Fuarı ile ilgili açıklamalarda bulunan okul müdürü Ömer Zeren, yoğun bir ilgi ile karşılaştıklarını söyledi. Öğretmen ve öğrencilerin özverili çalışmaları neticesinde biyoloji, kimya, fizik, tarih, coğrafya ve matematik alanlarından oluşan 45'e yakın proje hazırlandığını belirten Zeren, "Bu projelerimiz 110 öğrenci tarafından kurulan stantlarda sergilendi. Okulumuzda bilim fuarını geleneksel hale getirmek istiyoruz" dedi.

Proje yürütücüsü ve kimya öğretmeni Aslı Erdem ise, TÜBİTAK Bilim Fuarı'nı bu yıl ikinci defa yaptıklarını belirterek, ""Bu yıl fuarda 45 stant var. Sokağa çıkma yasaklarının ardından öğrencilerimizin bir etkinliğe ihtiyacı olduğunu düşündük. Yaşadıkları psikolojik durumdan uzaklaşmaları için böyle bir fuar yapılmasına gerek duyduk. Fuarı zor koşullarda gerçekleştirdik ama öğrencilerimiz çok yetenekli ve çok bilgili. Bilim fuarını kısıtlı imkanlara rağmen ancak bu şekilde gerçekleştirebildik ama önümüzdeki yıllarda daha iyisini gerçekleştiririz" diye konuştu.

Çeşitli deney ve çalışmaların bulunduğu fuarın iki gün boyunca açık kalacağı belirtildi.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber