Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
23 Nisan
Yerel 08 Eylül 2016 - 16:38 Yorum: 0

Terörle mücadele şehitlerinin mezarları yaptırıldı

terörle mücadele operasyonlarında şehit olan ve Sivas Yukarı Tekke Mezarlığı'nda bulunan polis şehitliğine defnedilen 5 polisin mezarları yaptırıldı.

Terörle mücadele şehitlerinin mezarları yaptırıldı

terörle mücadele operasyonlarında şehit olan ve Sivas Yukarı Tekke Mezarlığı'nda bulunan polis şehitliğine defnedilen 5 polisin mezarları yaptırıldı.

Sivas İl Emniyet Müdürlüğü tarafından Doğu'da yaşanan terörle mücadele çalışmaları kapsamında PKK'lı teröristlerle mücadelede şehit olan ve Yukarı Tekke'de bulunan Polis Şehitliği'ne defnedilen şehitlerin mezarları yaptırıldı. Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından gönderilen bütçeyle yaptırılan mezarları için Polis Şehitliği'nde program düzenlendi. Programa İl Emniyet Müdürü Turgay Çalışkan, şehit aileleri ve emniyet personeli katıldı. Şehitler için Kur'an-ı Kerim okunmasıyla başlayan programda daha sonra PKK ile mücadele de şehit olan özel harekat polisleri Ömer Güney, Kenan Ardıç, Osman Yurt ve Hakan Yurtoğlu ile çevik kuvvet polis Muhammet Onur Demir'in mezarlarına karanfil bırakıldı. Şehit ailelerinin duygusal anlar yaşadığı görüldü.

İl Emniyet Müdürü Turgay Çalışkan basın mensuplarına yaptığı açıklamada,"Geçtiğimiz kış Doğu'da belli şehirlerde bölücü terör örgütüne yönelik hendek savaşları adıyla adlandırılan dönemde her ilimize olduğu gibi Sivas ilimize de şehitlerimiz geldi. Bu süreçte 5 tane şehidimiz toprağa verildi. Ancak iklim şartlarından dolayı mezarları yaptırılamamıştı. İklim şartları ağır olduğundan toprağın donması gibi sonuçlar nedeniyle beklenmişti.Bu süreçte Emniyet Genel Müdürlüğümüzden gelen ödenekle şehitlerimizin mezarları yaptırıldı. Bugün denk geldi. Şehidimiz Ömer Güney'in doğum gününe denk geldi. Allah şehitlerimize rahmet eylesin ruhları şad olsun" dedi.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber