Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
23 Nisan
Kültür 08 Mart 2015 - 11:38 Yorum: 0

Tesadüfen öğrendiği hat sanatı için güzel yazı evi açtı

Almanya'da uzun yıllar çalıştıktan sonra emekli olup Eskişehir'e yerleşen gurbetçi, tesadüfen öğrendiği hat sanatını açtığı güzel yazı eviyle gelecek kuşaklara aktarmaya çalışıyor

Tesadüfen öğrendiği hat sanatı için güzel yazı evi açtı

ESKİŞEHİR (AA) - SİNAN BALCIKOCA - Almanya'da uzun yıllar çalıştıktan sonra emekli olup Eskişehir'e yerleşen gurbetçi, tesadüfen öğrendiği hat sanatını, açtığı güzel yazı eviyle gelecek kuşaklara aktarmaya çalışıyor.

Hattat Kadri Kurutan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Almanya'da uzun yıllar işçi olarak çalıştığını belirterek, emekli olduktan sonra Eskişehir'de yaşamaya karar verdiğini söyledi.

Hat sanatını tesadüfen öğrendiğini anlatan Kurutan, şunları kaydetti:

 "Yaklaşık 6 yıl önce yeğenim, 'amca hat sanatı öğrenmek istiyorum, sen de yanımda olur musun?' dedi. Ben de yeğenimi de yanıma alıp Odunpazarı bölgesindeki hattat Özdemir Bey'in yanına gittik. Yeğenim bu sanatla ilgili ders alırken benim de dikkatimi çekti ve ben de öğrenmeye karar verdim."

Kurutan, bir süre sonra kendine ait güzel yazı evi açmaya karar verdiğini belirterek, "Almanya'dan gelip Eskişehir'e yerleştikten sonra hat sanatını da öğrenince kendime ait güzel yazı evi açtım. Burada isteyen olursa güzel yazı dersi de veriyorum. Yazdığım eserleri burada sergiliyorum. Şimdiye kadar 150 eserim oluştu. Hedefim bu sanatı daha çok insana bu sanatı ulaştırmak olacak" dedi.

Hat sanatının çok sabır isteyen bir sanat olduğunu dile getiren Kurutan, "Güzel yazı gönüllere hitap eder, insanları dinlendirir. Hocalarımız 'biz yazı yazarken dinleniyoruz' diyorlar. Bunu şimdi daha iyi anlıyorum. Hedefimiz bu sanatı yaşatmak, daha fazla insana ulaştırmak. Mümkün olduğu kadar gençlerimize ders verip onları eğiterek daha güzel şeyleri yapmayı hedefliyoruz" ifadesini kullandı.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber