Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Ekonomi 22 Kasım 2016 - 17:28 Yorum: 0

TESK Başkanı Palandöken: “Petrole zam A’dan Z’ye her şeyi etkiler”

ANKARA (İHA) – TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, petrole yapılan zammın A'dan Z'ye her şeyi etkileyeceğini belirterek, "Petrole yapılan zam acilen...

TESK Başkanı Palandöken: “Petrole zam A’dan Z’ye her şeyi etkiler”

ANKARA (İHA) – TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, petrole yapılan zammın A'dan Z'ye her şeyi etkileyeceğini belirterek, "Petrole yapılan zam acilen geri alınmalı" dedi.

Döviz kurlarında yaşanan yükselişin ardından benzinin litre fiyatına 16 kuruş, motorine 11 kuruş zam gelmesi nedeniyle açıklama yapan TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, "Dolardaki dalgalanma nedeniyle akaryakıta peş peşe yapılan zamlar her kesimi olumsuz etkileyecektir. Bu beklenmeyen durum akaryakıt fiyatlarına arka arkaya zam olarak yansıması piyasayı olumsuz etkileyecektir. A'dan Z'ye her şeye zam gelir. Ulaştırma esnafımızın en büyük maliyeti zaten akaryakıt harcamaları. Esnafın akaryakıt maliyetinin yükünü taşıyacak gücü kalmamıştır. Akaryakıt fiyatları daha da artmadan, bu zam mutlaka geri alınmalıdır" dedi.

Zammı zamansız bulduğunu kaydeden Palandöken, "Lokomotif etkisi yaratarak akaryakıt girdisi olan tüm ürünlerin fiyatı artacaktır. Yani akaryakıt fiyatlarındaki büyük artış mal ve hizmet üretim maliyetini etkileyecektir. Brent petrol fiyatı geçen ay 52,5 dolar iken bugün 48 dolar seviyesinde. Dolardaki yükseliş geçen haftaya göre gerilemesine rağmen petrol fiyatlarının artırılması Merkez Bankası'nın yıllardır özveriyle uyguladığı enflasyonist politikaları sıkıntıya sokacaktır. Taşımacılıktan, sanayi üretimine, sebzeden ete kadar her alanda zamdan etkilenmeyecek sektör yok. Zaten piyasaların hareketlenmesine çabalanırken, bu kadar yüksek fiyat artışını vatandaş kaldıramaz. Bu zammın mutlaka geri alınması lazım" diye konuştu.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber