Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Türkiye 23 Temmuz 2017 - 11:18 Yorum: 0

TESK Genel Başkanı Palandöken: “Bir abonenin su saatini okumanın bedeli 5 TL”

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, yüksek elektrik ve su faturalarına indirim yapılmasının artık kaçınılmaz...

TESK Genel Başkanı Palandöken: “Bir abonenin su saatini okumanın bedeli 5 TL”

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, yüksek elektrik ve su faturalarına indirim yapılmasının artık kaçınılmaz olduğunu belirterek, "Elektrik başta olmak üzere su ve doğalgaz faturalarına indirim şart. En önemlisi faturalara yansıtılan hizmet bedeli, saat okuma ve şube yolu bedeli gibi haksız olarak tahsil edilen ücretler zaman kaybedilmeden kaldırılmalıdır" dedi.

TESK Genel Başkanı Palandöken, yüksek elektrik ve su faturalarına ilişkin açıklamada bulundu. Her aboneden sayaç okuma bedeli olarak 5 TL alındığın kaydeden Palandöken, "20 daireli binadan 10 dakikada 100 TL, 40 daireli binadan 200 TL sayaç okuma bedeli alınıyor. Bugün artık bin 500-2 bin dairelik siteler var. Böyle büyük ve çok daireli sitelerden her ay 10 bin TL sırf sayaç okuma bedeli alınıyor. Böyle bir kazanç ne bir meslek kolunda ne de en iyi eğitimi almış uzmanlarda var. Sadece bir sitenin sayaç okuma işleminden dolayı bir aylık profesör maaşı kadar bedel almak haksız ve adil olmayan bir uygulama. Bunun en kısa sürede kaldırılması veya makul bir tutara indirilmesi gerekir" diye konuştu.

Esnaf ve sanatkarlara uygulanan yüksek ticarethane tarifesinin indirilmesi gerektiğini de belirten Palandöken, "Son dönemde suya yapılan zamla birlikte şuan en yüksek elektrik ve su bedelini esnaf ve sanatkarlarımız ödemektedir. Doğalgaz fiyatları yüzde 10 düşmesine rağmen elektrik fiyatlarında hiçbir düşüş olmadı. Eskiden her zaman elektrik fiyatlarının altında kalan su fiyatları son dönemde elektrik fiyatlarını geçti. 5-10 yıl öncesine kadar su fiyatları elektrik faturasının 4'te birine denk gelirken günümüzde su faturalarının elektrik fiyatlarını geçmesi düşündürücüdür. Esnafın maliyetlerinin sürekli artması küçük esnafı zor durumda bırakmakta. Oysa esnaf ve sanatkarın sermayesinin ne kadar kısıtlı olduğu ortada. Diğer kesimlere uygulanan indirimli fiyatlar esnafımıza da mutlaka uygulanmalı. Çünkü anayasanın eşitlik ilkesine ve esnaf ve sanatkarın korunmasına ilişkin 173'üncü maddesine göre esnafa diğerlerinden farklı tarife uygulanması hukuka aykırı bir durumdur" ifadelerini kullandı.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber