Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Ekonomi 23 Mayıs 2019 - 10:43 Yorum: 0

TESK Genel Başkanı Palandöken: “Esnaf ve çiftçinin elektrik fiyatlarında indirim şart”

Ürün fiyatlarını düşürmenin yolunun maliyetleri azaltmaktan geçtiğini belirten TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, "Fiyat artışlarını önlemek...

TESK Genel Başkanı Palandöken: “Esnaf ve çiftçinin elektrik fiyatlarında indirim şart”

Ürün fiyatlarını düşürmenin yolunun maliyetleri azaltmaktan geçtiğini belirten TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, "Fiyat artışlarını önlemek ve enflasyonla mücadele etmek için elektrik, su fiyatlarında esnaf ile çiftçiye indirim yapılmalı. Maliyetler azaltılırsa çiftçi ürün yetiştirmekten çekinmez ve fiyatlar aşağı düşer. Bu da vatandaşlar ve esnafımız başta olmak üzere tüm ülke için sevindirici olur. Çünkü fiyatların aşağı gelmesi ile enflasyon düşecektir" dedi.

Elektrik ve su fiyatlarında yapılacak indirimin maliyetleri aşağı çekeceğini ifade eden Türkiye Esnaf ve Sanatkârlar Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, "Yaz aylarına girdiğimiz bu günlerde çiftçinin üretim maliyetlerinin düşmesi için kullanılan elektrik ve su fiyatlarında yapılacak indirim piyasaları ve esnafımızı olumlu etkileyecektir. Yine aynı şekilde sokağı ışığıyla aydınlatan esnafın elektrik fiyatlarında yapılacak indirim esnafı ve piyasaları rahatlatmak için olumlu bir adım olacaktır. Elektrik ve su fiyatlarında yapılacak indirimle giderleri artan esnafımız ile çiftçiye katkı olacaktır. Çünkü ekonomik dalgalanmalarda en çok etkilenen çiftçi ve esnafın rahatlatılması ülkenin genel ekonomisini ve halkı rahatlatıp feraha çıkarır. Üretici konumundaki çiftçinin tarlasını sularken kullandığı suya ve elektriğe indirim yapılırsa çiftçilerin maliyeti azalır, istihdamda tarımın payı artar. Yüksek girdi maliyetleri ile üretim yapan ve ithal ürünlerle rekabet eden çiftçilerimizin yüzü güler. Aynı şekilde, çiftçinin ürettiği ürünleri satan esnafa da elektrik ve su fiyatlarında indirim sağlanmalı. Esnafa verilecek her türlü teşvik ve destek ekonomiye olumlu yansır. Anayasamızda da belirtildiği gibi esnafın korunması ve geliştirilmesine yönelik tedbirler alınmalıdır. Geceleri sokakları aydınlatan, gündüzleri dükkân önlerini yıkayan temizleyen esnaf elektrik ve su faturasına ayrıcalığı hak ediyor" diye konuştu.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber