Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
23 Nisan
Ekonomi 14 Ağustos 2017 - 13:24 Yorum: 0

TESK Genel Başkanı Palandöken: “Kredilerin yapılandırılması son derece olumlu karar”

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Federasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, "Esnaf ve sanatkar kredilerinin yapılandırılması son derece olumlu karar"...

TESK Genel Başkanı Palandöken: “Kredilerin yapılandırılması son derece olumlu karar”

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Federasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, "Esnaf ve sanatkar kredilerinin yapılandırılması son derece olumlu karar" dedi.

Esnafın borcunun yapılandırılmasına ilişkin yazılı bir açıklama TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, esnafın kooperatifler aracılığı ile kullandığı kredilerin yeniden yapılandırılacak olmasını son derece olumlu bulduğunu ifade ederek, "Esnaf ve sanatkarımız adına Gümrük ve Ticaret Bakanımız Bülent Tüfenkci'ye teşekkür ediyoruz. Yapılandırma, sadece kooperatif borçları ile sınırlı kalmamalı, esnafın bankalara olan tüm kredi ve kredi kartı borçları da yeniden yapılandırılmalıdır" dedi.

"786 milyon lira yapılandırılacak"

Palandöken, "Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifleri Birlikleri Merkez Birliğine borçlu olan esnafın ana para tutarı 786 milyon TL. Bu tutar yeniden yapılandırılacak. Ayrıca bu borca istinaden tahakkuk etmiş olan 204 milyon lira tutarındaki gecikme faizi de silinecek" ifadelerini kullandı.

Esnafın diğer bankalara da ödeyemediği kredi ve kredi kartı borçları olduğunu belirten Palandöken, "Bu borçlar da en kısa sürede yeniden yapılandırılmalı. Daha önce 2010 yılındaki küresel ekonomik kriz nedeniyle esnafın birçok bankaya olan kredi ve kredi kartı borçları yeniden yapılandırılmıştı. Bu da o dönemde ekonominin yeniden büyümesine ve canlanmasına büyük katkı sağlamıştı. Aynı uygulama bugünde yapılırsa ekonominin canlanmasına etkisi çok büyük olur" dedi.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber