Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
03:35 Kütahya’da "Oyunuzu hizmet ve eser siyasetinden yana kullanın" çağrısı02:56 Yüksekova’da gökyüzünde ışık saçan cisim cep telefonu kamerasına yansıdı02:26 Bakan Özhaseki: "Deprem bölgesinde 300 binden fazla konut inşaatı devam edi...01:17 Ankara’da çimento tankerinin devrilerek yokuş aşağı kaydığı anlar kamerada01:06 Gaziantep’te yol ortasında silahla vurulmuş kadın cesedi bulundu00:59 Hamza Dağ: “Bıkmadan, usanmadan heyecanımı tüm İzmir’le paylaşacağım”00:48 Edirne’de gastronomi yolculuğu başladı00:43 Ümraniye’de iş yerinde korkutan yangın00:38 İzmir açıklarında 23 düzensiz göçmen kurtarıldı, 2 göçmen yakalandı00:37 Çöplük alanda çıkan yangın paniğe neden oldu00:34 Burdur’da su doldurma kavgasında 1 kişi bıçaklandı00:30 Kızılay Başkanı Hatay’da depremzedelerle iftar sofrasında buluştu00:21 Avcılar’da koca dehşeti: Eşini silahla vurarak öldürdü00:17 YSK: “Oy sayımında iftar molası olmayacak”00:14 İskenderun’da hafif ticari araç ile motosiklet çarpıştı: 2 yaralı23:38 Ağrı İl Emniyet Müdürlüğü, Mahalli İdareler seçimleri için hazır23:23 Karşıyaka, stadyum için taraftar mitingi düzenledi23:23 Bakan Tunç: "Mehmet Selim Kiraz’a sıkılan kurşun Türkiye’ye sıkılan kurşund...23:20 Kastamonu’da inşaat kenarında erkek cesedi bulundu23:11 DTSO’da “Gençlerin Dijital Sektörlerde İstihdamın Artırılması Projesi” düze...
Sami Er
Yerel 30 Ekim 2020 - 10:08 Yorum: 0

TESK Genel Başkanı Palandöken: “Ülkemizde tasarruf oranı her yıl düşüyor”

TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, "Pandemi dönemi bize tasarruf yapmanın ve israftan kaçınmanın her zamankinden daha önemli olduğunu gösterdi. Son...

TESK Genel Başkanı Palandöken: “Ülkemizde tasarruf oranı her yıl düşüyor”

TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, "Pandemi dönemi bize tasarruf yapmanın ve israftan kaçınmanın her zamankinden daha önemli olduğunu gösterdi. Son 3 yılda ülkemizde tasarruf oranı yüzde 15, yüzde 14, yüzde 13 olarak geriledi. 31 Ekim Dünya Tasarruf Günü bu bakımdan herkesin yediği ekmekten giydiği ayakkabıya kadar tasarruf yapmasının aile bütçesi ve ülke ekonomisine çok büyük katkısı olduğunu bir kez daha hatırladığı gün olmalı" dedi.

Küçük yaşlardan itibaren tasarruf alışkanlığı edinilmesi gerektiğine dikkati çeken Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, "Geleceğimizi garantiye almak, önce aile bütçemize, daha sonra ekonomimize katkıda bulunmak için tasarruf yapmak, hem ahlaki hem dini açıdan hepimizin sorumluluğu. Küçük yaşlardan itibaren edinilmesi gereken bir alışkanlık. Giyecek yeteri kadar ayakkabımız varken, bir çeşit daha almamak, lüzumsuz ise ışığı kapatmak, akıtan su vanalarını değiştirmek, kullanılmayan fişleri prizden çekmek, iki ekmek yetiyorken üçüncüyü almamak, düzenli olarak kumbara sistemi gibi birikim yapmak gibi daha onlarca örnekleri çoğaltabileceğimiz tasarruf yöntemi var. Hem enerji hem gıda hem para konularında tasarruf, büyük çapta düşünüldüğünde ülkelerin cari açıklarına kadar etkisi olan basit ama etkili bir yöntem" diye konuştu.

"Ülkemizde tasarruf oranı her yıl düşüyor"

Geleceğini düşünen herkesin tasarruf bilinci edinmesi için Dünya Tasarruf Günü'nü beklememesi gerektiğini hatırlatan Palandöken, "Herkesin tasarruf bilincine sahip olması için 31 Ekim Dünya Tasarruf Günü'nü beklemesi gerekmiyor. Özellikle de pandemi sürecinde har vurup harman savurmamak gerektiğini, gıdaya ulaşımın, kazancın, birikimin önemini tüm dünya olarak fark ettik. Ülke olarak da bu bilinçle hareket etmeliyiz. TÜİK verilerine göre tasarruf oranımız 2017'de yüzde 15'ken 2018'de yüzde 14, 2019'da ise bu oran yüzde 13 olarak belirlendi. Oran yükselmesi gerekirken düşüyorsa tasarruf bilincimiz azalıyor demektir. Kendi bütçemiz, çocuklarımızın geleceği, ülkemizin ekonomisi, enerji kaynaklarının sürekliliği için topyekûn bir tasarruf bilincine sahip olmamız şart" dedi.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber