Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Türkiye 23 Ekim 2017 - 12:43 Yorum: 0

TESKİ, çevre koruma ve kontrol teknesi hizmete alındı

Tekirdağ Su ve Kanalizasyon İşleri (TESKİ) Genel Müdürlüğü il genelinde abonelerine sunduğu su ve atıksu hizmetlerini belirli standartlarda yürütmek...

TESKİ, çevre koruma ve kontrol teknesi hizmete alındı

Tekirdağ Su ve Kanalizasyon İşleri (TESKİ) Genel Müdürlüğü il genelinde abonelerine sunduğu su ve atıksu hizmetlerini belirli standartlarda yürütmek ve bu kapsamda çevre etkenlerini kontrol altında tutmak amacıyla deniz ve göletlerde yapılması gereken kontroller için "TESKİ Çevre Koruma ve Kontrol Teknesini" hizmete aldı.

TESKİ'nin aboneleri için il genelindeki yüzeysel su kaynaklarını Türkmenli, Yazır, Müstecap, Şarköy Göletleri ve Çokal Barajlarından su temin ettiği belirtildi.

TESKİ Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı ekipleri hizmete alınan kontrol teknesi ile il genelinde bulunan yüzeysel su kaynaklarını, deniz ve sahil şeridi boyunca yapılan tüm atıksu deşarjlarını kontrol edecek. baraj ve göletlerde havza denetimleri ve su alma yapılarının kontrolleri de yapılabilecek. 135 Kilometre uzunluğunda sahil şeridine sahip olan Tekirdağ'da, kıyıdan kontrol dışı, kaçak olarak yapılan atıksu deşarjları da kontrol edilecek. Kontrollerin akabinde yapılan tespitlere göre gerekli önlemler alınacaktır ya da kaçak deşarj yapanlara cezai işlemler uygulanacak.

Konu hakkında açıklama yapan TESKİ Genel Müdürü Dr. Şafak Başa, "TESKİ Genel Müdürlüğü için çevre çok önemlidir. Günümüzde çevreyi koruyarak çalışıyoruz. Ayrıca gelecek nesillere iyi bir doğa, güzel bir çevre ve sağlıklı içme suyu bırakmak önemli görevlerimiz arasında yer almaktadır. Bunun için il genelinde oldukça hassas çalışmalarımız mevcut. Hizmete alınan Çevre Koruma ve Kontrol Teknesi ile bu çalışmalarımıza hız kazandıracağız. Denize kıyısı olan ve yüzeysel su kaynaklarına sahip olan Tekirdağ'ın böyle bir denetim aracına oldukça ihtiyacı vardı. Yapılacak denetimlerde çalışma arkadaşlarıma başarılar diliyorum" dedi.

TESKİ, çevre koruma ve kontrol teknesi hizmete alındı

TESKİ, çevre koruma ve kontrol teknesi hizmete alındı

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber