Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
07:55 Mersin’de 37 ekiple eş zamanlı asayiş uygulaması07:53 Zehir Tacirlerinin Oluşturduğu Yerel Suç Örgütlerine, Uyuşturucu Madde İmal...07:43 Yasa dışı bahis operasyonda 450 milyon TL para trafiği tespit edildi: 35 gö...06:52 Benzin yüklü tanker kaza yaptı: Patlama riskine karşı D-130 Karayolu trafiğ...05:41 ABD üniversitelerindeki Filistin’e destek gösterileri ülke geneline yayılıy...05:36 Trump’a yönelik “sus payı” davasında tanıklar ifade verdi05:15 Mevsimlik tarım işçilerinin çalışma koşullarının iyileştirilmesine yönelik...02:43 Lokanta ve kafelerde KDV oranında değişiklik Resmi Gazete’de01:41 AFAD:"Erzincan’ın Tercan ilçesinde saat 01.30’da 4.1 büyüklüğünde deprem me...01:38 Pastanede oturan 2 kişiye silahlı saldırı: 1 ölü, 1 yaralı01:29 Ahlat’ta ‘Tarihe Damga Vuranlar Haluk Dursun’ anma programı düzenlendi01:13 Lokanta ve kafelerde yüzde 8 olan KDV, yüzde 10’a, yüzde 18 olan KDV, yüzde...01:02 Otomobil su kanalına uçtu: Öldüğü düşünülen sürücünün yüzerek kaçtığı ortay...00:59 THY Euroleague: Monaco: 93 - Fenerbahçe: 8800:56 Konya’da bir apartmanın 9’uncu katı alevlere teslim oldu00:54 Küçükçekmece’de bir kadın evinde ölü bulundu00:21 "14. Uluslararası Tarım, Orman ve İnsan Fotoğraf Yarışması"na başvurular ba...00:10 Çoruh Kültür Merkezinde Şiir Gecesi00:10 Bayburt’ta 2. İl Koordinasyon Toplantısı için toplanıldı00:09 Kemaliye’de 1 ev yandı
Yerel 18 Ağustos 2016 - 10:03 Yorum: 0

TESKİ Genel Müdürlüğü’nde Coğrafi Bilgi Sistemleri Toplantısı yapıldı

Tekirdağ Su ve Kanalizasyon İdaresi (TESKİ) Genel Müdürlüğü bünyesinde kurulacak olan web tabanlı Coğrafi Bilgi Sistemleri hakkında toplantı yapıldı.

TESKİ Genel Müdürlüğü’nde Coğrafi Bilgi Sistemleri Toplantısı yapıldı

Tekirdağ Su ve Kanalizasyon İdaresi (TESKİ) Genel Müdürlüğü bünyesinde kurulacak olan web tabanlı Coğrafi Bilgi Sistemleri hakkında toplantı yapıldı.

Toplantıya TESKİ Genel Müdürü Dr. Şafak Başa, Genel Müdür Yardımcıları Dr. İbrahim İçöz, İbrahim Feyzi Ünal ve Abdullah Soner Ergin ile beraber ilgili daire başkanları da katıldı. TESKİ Genel Müdürlüğünde kurulacak olan Coğrafi Bilgi Sistemi'nin detayları ve hayata geçirilmesi amacı ile yapılan toplantıda, kurulacak olan sistem sayesinde her türlü coğrafi sorgulama ve analizler, altyapıya ait bilgilerin güncel ve anlık olarak sorgulanabilmesi, akıllı altyapı haritalarının üretilmesi, hidrolojik modellemelerin yapılabilmesi sağlanacağı kaydedildi. Ayrıca CBS Scada ile birlikte kayıp kaçağın önüne geçilmesi, abone bilgilerinin takip edilebilmesi, yapılacak olan imalatlarda doğru ve hızlı karar verme mekanizmasının oluşmasının sağlanacağı ifade edildi.

TESKİ Genel Müdürlüğü bünyesinde kurulacak olan Coğrafi Bilgi Sistemleri (CBS) çalışmaları kapsamında İller Bankası Anonim Şirketi Genel Müdürlüğü, Devlet Su işleri Edirne 11. Bölge Müdürlüğü, TESKİ Genel Müdürlüğü bünyesindeki Daire Başkanlıkları, Edirne Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu Müdürlüğü ve Trakya Elektrik Dağıtım A.Ş. tarafından Tekirdağ sınırları içerisinde yapmış oldukları işlerin sayısal verileri temin edilerek, toplanan bütün altyapı ve üst yapıya ait verilerin "Uluslararası Yersel Referans Koordinat Sistemi" olan ITRF96'ya dönüştürüp standardizasyon sağlanarak, akıllı veri haline dönüştürülmeye başlandığı belirtildi.

Konuyla ilgili değerlendirmede bulunan Genel Müdür Başa, "En başta çalışma sahasında ayaklarımızı yere daha sağlam basacak, diğer altyapı tesislerine zarar vermeden çalışmalarımızı yürütme imkanı verecektir. Diğer tesislere zarar verilmeden yapılan çalışmalarda kaynak israfının önüne geçilecek ve bu paralar daha faydalı işlere ayrılabilecektir. Zaman kayıplarının önüne geçilecek kullanıcılara en kısa zamanda hizmet götürülecektir. İleriye dönük analizler yapılarak altyapıya ihtiyaç duyan veya duyması muhtemel yerler daha çabuk tespit edilerek gerekli önlemler alınacaktır. Tüm bölgeye, şehre, ülkeye veya nereye istenilirse oraya bütüncül bir anlayışla bakılacak daha isabetli kararlar verilecek" diyerek CBS'nin TESKİ Genel Müdürlüğe büyük katkıda bulunacağını belirtti.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber