Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
23 Nisan
Yerel 13 Mayıs 2016 - 10:08 Yorum: 0

Teski’den Öğrencilere Su Tasarrufu Eğitimi

Tekirdağ Su Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü tarafından su tasarrufu kampanyası kapsamında okullarda öğrencilere yönelik eğitimler gerçekleştirilmeye...

Teski’den Öğrencilere Su Tasarrufu Eğitimi

Tekirdağ Su Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü tarafından su tasarrufu kampanyası kapsamında okullarda öğrencilere yönelik eğitimler gerçekleştirilmeye başlandı.

Tekirdağ Su Kanalizasyon İdaresi (TESKİ) Genel Müdürlüğü ile İl Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliği ile "Bir Litre Bakar mısınız?" kampanyası kapsamında çeşitli etkinlikler, organizasyonlar ve eğitim çalışmaları gerçekleştirilmeye başlandı. TESKİ tarafından su tasarrufuna yönelik çalışmalar kapsamında da eğitimler gerçekleştiriliyor.

"OKULLARDA EĞİTİM FAALİYETLERİMİZE BAŞLADIK"

Mükerrem Ali Kayan Ortaokulu'nda öğrencilerde su bilinci ve su hakkında farkındalık oluşturmak amacıyla eğitim çalışmaları gerçekleştirdiklerini belirten TESKİ Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanı Sema Kurt, "Çocukların su tasarrufu ile ilgili neler yapması gerektiğini ve ilimizdeki su kaynakları hakkında bilgilendirme yaptık. Atık suların arıtılması ve uzaklaştırılması ile ilgili bilgiler aktarıyoruz. TESKİ Yönetim Kurulu üyesi Rıza Tekin, Çevre Koruma Şube Müdürü Ayşen Uçar, Denetim Şube Müdürü Emine Yasavul ile birlikte okullarda eğitim faaliyetlerine başladık" dedi.

"SU BİZİM İÇİN VAZGEÇİLMEZDİR"

Hem ilkokul hem de ortaokul öğrencilerine yönelik eğitim çalışmalarındaki konular hakkında bilgiler veren TESKİ Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanı Sema Kurt, "Su nedir? Suyun döngüsü, su kirliliği, içme suyu arıtma tesisleri, atık su arıtma tesisleri, yüzeysel ve yeraltı suyu kaynakları, su tasarrufunun önemi ve TESKİ'nin bu konulardaki çalışmaları hakkında bilgiler veriyoruz. Dünyamızın 4'te 3'ü sudur. Tüm canlıların temel ihtiyacıdır. Su bizim için vazgeçilmezdir. Su yaşam kaynağıdır. Su canlıların yaşam kaynağı olan moleküldür. Suyun yolculuğu topraktan yaprağa, dağlardan sofraya uzanır. Su doğada yok olmuyor ancak kirlendiği için miktarı azalıyor" diye konuştu.

Mükerrem Ali Kayan Ortaokulu'nda gerçekleştirilen eğitim seminerinin diğer okullarda da gerçekleştirileceği ve öğrencilerine su hakkında farkındalık oluşturmak için TESKİ'nin çalışmalarına devam edeceği kaydedildi.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber