Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Ekonomi 19 Haziran 2018 - 12:18 Yorum: 0

TESOB’un Mobil Sicil Uygulamasından 5 bin esnaf yararlandı

Trabzon Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği (TESOB) tarafından başlatılan Mobil Sicil Uygulaması kapsamında bugüne kadar ilçelerdeki yaklaşık 5 bin...

TESOB’un Mobil Sicil Uygulamasından 5 bin esnaf yararlandı

Trabzon Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği (TESOB) tarafından başlatılan Mobil Sicil Uygulaması kapsamında bugüne kadar ilçelerdeki yaklaşık 5 bin esnaf ve sanatkâr, şehir merkezine gelmeden işlemlerini gerçekleştirdi.

TESOB Başkanı Metin Kara, esnaf ve sanatkârların zaman ve iş kaybını önlemek için 14 Kasım 2016 tarihinde Mobil Sicil Uygulaması başlattıklarını hatırlattı. Kara "Uygulama kapsamında Sicil Müdürlüğü görevlilerimiz ayın belirli günlerinde ilçelere gidiyor. Bugüne kadar TESOB'da yapılabilen sicil işlemleri, 1.5 yıldır görevlilerimiz tarafından ilçelerdeki esnaf odalarında gerçekleştiriliyor. Böylece ilçelerdeki esnafın işyerini kapatıp veya yerine başkasını bırakıp Trabzon'a gelmesinin, zaman ve iş kaybetmesinin önüne geçmiş bulunuyoruz. Tüm ilçelerimizde yoğun ilgiyle karşılaşan uygulamamızdan esnaf ve sanatkârımız çok memnun. Olumlu geri dönüşler aldık. Hepsi hizmetin ayaklarına kadar getirilmesinden duydukları memnuniyeti dile getirdi. Bugüne kadar geçen sürede 5 bine yakın esnaf ve sanatkârımız Mobil Sicil Uygulamasından yararlandı. İşlemlerini merkeze gelmeden kendi ilçesinde veya yakın ilçedeki mobil sicil noktamızda gerçekleştirdi. Yapılan işlemlerin yoğunluğuna göre Mobil Sicil takvimimizi de yeniledik" dedi.

TESOB'un Mobil Sicil Uygulaması takvimi de yenilendi. Buna göre TESOB görevlileri, ilçelerde her ay şu takvime göre görev yapacak:

"1. Hafta: Pazartesi: Akçaabat Salı: Beşikdüzü Çarşamba: Of; 2. Hafta: Pazartesi: Akçaabat, Salı: Vakfıkebir, 3. Hafta: Pazartesi: Akçaabat, Salı: Çarşıbaşı, Çarşamba: Araklı; 4.Hafta: Pazartesi: Akçaabat, Salı: Çaykara ve

Çarşamba: Sürmene"

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber