Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Ekonomi 11 Ekim 2016 - 16:25 Yorum: 0

TETSİAD Başkanı Aydın: “Normalleşme süreci Putin’in ziyaretinde sonra daha iyi yerlere gelecek”

Türkiye Ev Tekstil Sanayiciler ve İş Adamları Derneği Başkanı Ali Aydın, Türk tekstili dünya markası olması ve "Home&Text" Fuarıyla ilgili açıklamalarda...

TETSİAD Başkanı Aydın: “Normalleşme süreci Putin’in ziyaretinde sonra daha iyi yerlere gelecek”

Türkiye Ev Tekstil Sanayiciler ve İş Adamları Derneği Başkanı Ali Aydın, Türk tekstili dünya markası olması ve "Home&Text" Fuarıyla ilgili açıklamalarda bulundu. 15 Temmuz'da devletin ne demek olduğunu gördüklerini belirten Başkan Aydın, Putin'in Türkiye'ye ziyaretinin normalleşme sürecini hızlandıracağını ifade etti.

Türkiye Ev Tekstil Sanayiciler ve İş Adamları Derneği tarafından Levent'teki Wyndham Grand Otel'de basın toplantısı düzenlendi. Toplantıya, TETSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Ali Aydın, başkan yardımcıları, davetliler ve gazeteciler katıldı. Toplantıda gazetecilerle bir süre sohbet eden Başkan Aydın, derneğin misyon, vizyon ve faaliyetlerinden bahsederek, ev tekstili ve dekorasyona dair dünyanın en büyük fuarlarından biri olan ve 26-29 Ekim tarihleri arasında CNR Expo İstanbul'da düzenlenecek olan "Home&Tex" fuarıyla ilgili bilgiler verdi.

Toplantının ardından açıklamalarda bulunan Başkan Ali Aydın, "Bine yakın üyesi bulunan derneğimiz Türkiye'deki ev tekstili sektörünü dünyayla buluşturmak ve iç piyasadaki bilinirliğini arttırmak için gerekli çalışmaları yapan bir dernektir. "Ev teks" ve "Home Tex" adında iki tane fuarımız vardır. Dünyadaki Türk markalarını saydığımız zaman Türk ev tekstili, Türkiye markası olarak birinci sırada gelmektedir. Çünkü dünyanın hangi ülkesine giderseniz gidin, mutlaka bir Türk ev tekstiliyle karşılaşacaksınız. Buda Türk ev tekstilinin nereye geldiğini göstermektedir. Biz bu noktada gerekli çalışmalarımızı yapıyoruz. Türk firmalarını Türk ev tekstili sektörü yanında dünya markası olması için gerekli desteği vereceğiz. Türk ev tekstili dünyada 100'e yakın ülkeye ihracat yapmaktadır. Birçok ülkede de yerel olarak faaliyet göstermektedir. Yerel olarak faaliyet göstermek demek, orada yerleşiktir. Yerleşik olan firmalarda oranın tekstilini, tasarımını, rengini çok rahat bir şekilde Türkiye'ye aktararak orada çok başarılı çalışmalar yapmaktadır. Biz de bu konuda o ülkelere gerek ziyaretlerle, gerek fuarlarla destek vermekteyiz. Bu noktada üyelerimize hem orada çalışmaları açısından hem de belli bir yere gelme açısında sektör olarak destekliyoruz" dedi.

"Dördüncüsünü düzenleyeceğimiz " Home and Teks" fuarı dünyada eşi benzeri olmayan bir fuardır" diyen Başkan Aydın, "Bu fuarın özelliği hazır stantlı olmasıdır. Bu hazır stantlı olan fuarın da katılımcıların bavullarıyla gelip, numunelerini asıp, fuar bitiminde de toplayıp gitmeleri, çok fonksiyonel olması. Çünkü dünyada fuarcılık dahi değişiyor insanların fuara zaman harcamadan, çok para harcamadan, emek harcamadan fakat iyi netice alabileceği fuar organizasyonları bugünlerde ön plana çıktı. Tabi biz bunu 4 sene önceden görerek biz bu çalışmalara başladık ve 29 Ekim haftasında da fuarımızı açacağız ve müşterilerimizle imalatçılarımızı buluşturacağız" ifadelerini kullandı.

"15 Temmuz'da devletin ne demek olduğunu gördük"

15 Temmuz süreci Türkiye'nin kurallarının yeniden yazıldığı bir süreç olduğunu söyleyen Başkan Aydın, "Türk halkının birlikteliği ve beraberliği, bize ev tekstili sektörü olarak da büyük bir şevk vermiştir. Biz de bu ev tekstili sektörünün dünyada nereye gelebileceğini, çok rahat görmüşüzdür. Şu an sektör olarak birlik ve beraberlik içindeyiz, tabi hiçbir şekilde 15 Temmuz'u unutmayacağız. Ve çocuklarımıza da anlatacağız, unutturmayacağız. Burada en önemli konu 15 Temmuz'da devletin ne demek olduğunu gördük, bize ne kadar lazım olduğunu gördük ve sektör olarak da hem devletimize hem de ülkemize sahip çıkacağız" şeklinde konuştu.

"Normalleşme süreci Putin'in ziyaretinde sonra daha iyi yerlere gelecek"

"Türk ev tekstili sektörü uzun yıllar zaten Rusya'da yerel olarak faaliyet göstermekteydi" diyen Başkan Aydın, "Gerek Rus ortaklarımız gerekse Türk firmalarımız faaliyetlerini bir şekilde yapıyorlardı. Uçak düşürme krizinden sonra bu firmalarımız çok sıkıntıya düştü. İşlerinde bir takım sorunlar yaşamaya başladılar. Ama bu normalleşme sürecinden sonra Sayın Putin'in Türkiye'yi ziyaretinden sonrasında tabi bu iyileşme süreci çok daha iyi yerlere gelecek. Bizim Türk ev tekstili sektörüne de çok umut vaat edici ve bu umut vaat etmesinden sonra da Türk ev tekstilini Rusya da çok iyi yerlere getireceğini umuyoruz. Türk ev tekstili dünyada 4. sıradadır. Çin'in başta olduğu, Almanya, Hindistan ve Türkiye diye sıralanmaktadır" dedi.

"Bir kilo tekstil 1 kilo otomobilden daha pahalı"

Başkan Aydın, "Türk ev tekstili sektörü çok inovatif ürün üretmektedir. Bunu da devletimizin bir sürü destek verdiği otomotiv sektörü ile karşılaştırdığımız zaman bir kilo ev tekstili sektörünün, bir kilo otomotivden daha katma değerli olduğunu çok rahatlıkla söyleyebiliriz. Yani 1 ton ev tekstili, ihraç ettiğimiz zaman sanki bir otomotiv ihraç etmiş gibi oluyoruz ve çok daha karlı bir şekilde ihraç etmiş oluyoruz. Çünkü ev tekstilinin yüzde 70 değeri zaten Türkiye'de kalıyor" diye konuştu.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber