Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Güncel 08 Mart 2015 - 22:28 Yorum: 0

TFF Kadınlar 1. Ligi'nde kavga çıkan maçın ardından

Gazikentspor Kulüp Başkanı Ahmet Alkış:

TFF Kadınlar 1. Ligi'nde kavga çıkan maçın ardından

GAZİANTEP (AA) - TFF Kadınlar 1. Ligi takımlarından Gazikentspor'un Kulüp Başkanı Ahmet Alkış, Adana İdmanyurdu ile oynanan, sporcuları arasında çıkan kavga sebebiyle ertelenen maçın ardından açıklamalarda bulundu.

Alkış, AA muhabirine yaptığı açıklamada, maçın 80. dakikasında kırmızı kartla oyun dışında kalan Betül Karışmaz'ın sahayı terk ederken tartışma sonucu saldırıya maruz kaldığını belirtti.

İlk saldırıyı rakip takım oyuncularının gerçekleştirdiğini öne süren Alkış,şunları kaydetti:

"Sporcumuz soyadı gibi kimseye karışmaz. Ayrıca, bizim oyuncularımızın yaşı rakip oyunculara göre küçük. Rakip takım sporcularının ablalık yapmasını beklerdik ama olmadı. Buna rağmen uzlaşmak, barışmak istedik ama rakip takım bu öneriye yanaşmadı. Yıllardır futbol oynuyoruz, böyle bir şey görmedik. Spor açısından ve özellikle de kadınlar gününde böyle bir olay hiç olmadı, yakışmadı" diye konuştu.

Adana İdmanyurdu Teknik Direktörü Özgür Arslan da, karşılaşmayı 4-0 önde götürürken sporcular arasında çıkan tartışma sonrası saha içinin karıştığını, bazı oyuncularının darp edildiğini iddia etti.

Tartışmayla birlikte tribündeki taraftarların sahaya indiğini ve sporcularını darp ettiğini ileri süren Arslan, saldırıyı kınadığını söyledi. 

Takım olarak şiddet gördüklerini ve küfre maruz kaldıklarını ifade eden Arslan,"Böyle bir günde bu olayla karşılaşmak beni çok üzdü. İnşallah bir daha böyle bir olaya karşılaşmayız. Saldırıyı kınıyorum" dedi.

- "8 Mart Dünya Kadınları Günü'nün hiçbir önemi yok"

Adana İdmanyurdu kaptanı Songül Paksoy ise yaşananları "resmen ölümden döndük" diyerek anlattı. 8 Mart Dünya Kadınları Günü'nde böyle bir olayın yaşanmasına tepki gösteren Paksoy, sözlerini şöyle tamamladı:

"Bizim ülkemizde Dünya Kadınlar Günü'nün hiçbir önemi yok. Bugün bunu bir kere daha anladık. Adana'da olan karşılaşmamızda tek bir kart çıkmamıştır, hiçbir olumsuzluk yaşanmamıştır. Biz Gaziantep'e geliyoruz, rakip takıma hocaları tarafından hem de tribünden 'bu kızların ayağını kırın diyerek bizi tahrik ettiler. Maçın bitimine dakikalar kala 4-0 öndeyken kırmızı kartla oyun dışında kalan rakip oyuncu, dışarı çıkmak yerine takım arkadaşlarıma saldırdı."

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber