Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Spor 23 Ağustos 2014 - 10:14 Yorum: 0

TFF Süper Kupa maçına hazırız

Galatasaray Teknik Direktörü Prandelli, TFF Süper Kupa maçına zihinsel ve fiziksel olarak hazır olduklarını söyledi.

TFF Süper Kupa maçına hazırız

Galatasaray Teknik Direktörü Cesare Prandelli, 25 Ağustos'ta Manisa'da Fenebahçe ile yapacakları TFF Süper Kupa maçına fiziksel ve zihinsel şekilde hazır olduklarını belirterek, 'Üst üste üçüncü kere Süper Kupa'yı alarak final kazanma geleneğini sürdüreceğimize inancım tam' dedi.

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) nedeni ile TFF Süper Kupa için hazırlanan maç kitabına değerlendirmelerde bulunan İtalyan teknik adam, çalışmalara başladıkları andan itibaren ciddiyetlerini hiç bozmadıklarını anlatarak, şunları kaydetti:

'İki aya yakın bir süredir sıcak havalara karşın antrenmanlarda mevcut güçleriyle çalışan oyuncularım, mesai arkadaşlarım, Florya'nın emektarları, kulübün kıymetli çalışanları, İdare kurulumuz ve bizleri Avusturya'da, Macaristan'da, İzmir'de, kısacası gittiğimiz her yerde yalnız bırakmayan taraftarlarımız için fazla aşırı ciddi bir geceye çıkıyoruz. Bu maça zihinsel ve fiziksel şekilde hazırız ve üst üste üçüncü kere Süper Kupa'yı alarak final kazanma geleneğini sürdüreceğimize inancım tam. Çalışmalara başladığımız günden bu güne kadar ciddiyetimizi hiç bozmadık ve her ne kadar ayrıcalıklı kulvarlar da olsa 4. yıldız macerasının Manisa'da başlayacağının farkındayız.'

Derbi maçın gelirinin Soma'da hayatını kaybeden madencilerin ailelerine bağışlanacak olmasının mücadeleyi ayrıcalıklı duruma getirdiğini vurgulayan Prandelli, şu ifadeleri kullandı:

'Derbinin sportmence başlaması ve bitmesi, bu maçı ayrıcalıklı bir gözle izleyecek bulunan çocukların rol modeli bulunan bizlerin en iri görevi olmalı. Kupalar kazanılır, kaybedilir lakin ciddi bulunan tarihte nasıl ve ne biçimde anılacak olduğunuzdur. Şunu bilinmesini isterim ki, yıllar sonra birer delikanlı, birer genç kız olacak miniklerin 'Soma için oynanan finali hatırlıyor musun? Ne kadar güzel bir gece olmuştu' demesi beni bütün zaferlerden daha fazla aşırı mesut edecektir.' 

Cesare Prandelli, geldiği günden itibaren Fenerbahçe maçlarının öneminden bahsedildiğini bildirerek, 'Futbolcu ve teknik adam şekilde yerel, uluslararası sayısız maça çıktım. Bu maçlardan birileri İtalya, Avrupa ve dünya futbol tarihinde yerini aldı. Ancak geldiğim günden bu güne kadar Fenerbahçe derbilerinin bir eşinin bulunmadığı bana anlatıldı. O nedenden dolayı sahaya menfaat çıkmaz taraftarlarımızın bulunduğu bölüme bakıp onlardan efor alacağımız hatıra sabırsızlıkla bekliyorum' halinde görüşlerini aktardı. 

ETİKETLER: TFF , Süper , Kupa , Maç
Haber Kaynağı: MALATYA GÜNCEL
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber