Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Siyaset 18 Ekim 2016 - 16:24 Yorum: 0

TGB’liler Valiliğin yasağına uymayacaklar

Ankara Valiliğinin yapmış olduğu 30 Kasım'a kadar yapılacak her türlü toplantı ve gösteri yürüyüşlerinin yasak olduğunu bildiren açıklamasının...

TGB’liler Valiliğin yasağına uymayacaklar

Ankara Valiliğinin yapmış olduğu 30 Kasım'a kadar yapılacak her türlü toplantı ve gösteri yürüyüşlerinin yasak olduğunu bildiren açıklamasının ardından Türkiye Gençlik Birliği yasağa uymayarak 29 Ekim'de Anıtkabir'e yürüneceğini açıkladı.

Türkiye Liseliler Birliği Genel Başkanı Bora Çelik, Ankara Valiliğinin vermiş olduğu karara karşı olarak 29 Ekim'de Anıtkabir" e yürüyeceklerini söyledi. Çelik "Yol, meydan, cadde, sokak, park gibi umuma açık alanlarda yapılacak her türlü toplantı ve gösteri yürüyüşleri Olağanüstü Hal Kanununun 11" inci Maddesinin verdiği yetkiye istinaden 17 Ekim 2016 tarihinden başlamak üzere 30 Kasım 2016 tarihine kadar yasak olduğunu açıklandı. Bugün Türkiye hem içeride hem dışarıda bir savaş halindedir. Bir yandan devletin her kademesinde yuvalanan ve vatan bütünlüğümüzü kast eden, geleceğimizi çalmaya çalışan FETÖ var. Bir yandan da şehirlerimizde bombalar patlatan, Mehmetçimize kahpece pusular kuran, ABD'nin "kara kuvvetim" dediği PKK var. Hepsinin amacı vatan bütünlüğümüzü parçalamak ve egemenliğimizi elimizden almaktır. Emperyalizm bölücü ve yobaz terör örgütleriyle beraber bir korku iklimi yaratmaya çalışıyor. Sokaklara çıkmayan bayramlarını kutlamaktan korkan bir millet yaratmaya çalışıyor. Tıpkı 93 yıl önce olduğu gibi emperyalizme karşı zaferler kazanıp Cumhuriyetimizi ilan ettiysek bugün de aynı kararlılıkla aynı heyecanla aynı coşkuyla Cumhuriyetimizi kutlayacağız" ifadelerini kullandı.

Valiliğin aldığı bu kararın doğru olmadığını belirten Çelik, "Türk milletinin kararlılığını, coşkusunu, heyecanını yansıtmamaktadır. Bu karar PKK'nın, FETÖ'nün ve üst akıl diye belirtilen ABD emperyalizminin ekmeğine yağ sürmektir. Valilik bu kararı tekrardan gözden geçirmelidir. 29 Ekim'de polisimizle, askerimizle, gencimizle, yaşlımızla hep beraber Anıtkabir'e yürüyeceğiz. Hatta Ankara Valimizi de bu kararını geri çekip milletimiz ile birlikte Ata'mıza yürümeye davet ediyoruz. Büyük önderimiz Mustafa Kemal Atatürk'ün gençliğe hitabesinde söylediği gibi. Birinci vazifemiz olarak, Türk istiklâlini, Türk Cumhuriyetini, ilelebet, muhafaza ve müdafaa edeceğiz. Cumhuriyetin çocukları 29 Ekim'de Anıtkabir'e yürüyecektir" dedi.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber