Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
23 Nisan
Güncel 12 Mart 2015 - 13:23 Yorum: 0

TGB'lilerin, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a hakaret nedeniyle yargılanması

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Başbakan olarak 15 Aralık 2013'te Antalya'da yaptığı mitingi protesto eden Türkiye Gençlik Birliği üyesi 21 zanlının yargılanmasına başlandı

TGB'lilerin, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a hakaret nedeniyle yargılanması

ANTALYA (AA) - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Başbakan olarak 15 Aralık 2013'te Antalya'da yaptığı mitingi protesto ettikleri gerekçesiyle gözaltına alınan Türkiye Gençlik Birliği (TGB) üyesi 21 kişinin yargılanması başladı.

Antalya 28. Asliye Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya Antalya'da "Kanuna aykırı toplantı ve yürüyüşlere silahsız katılarak ihtara rağmen dağılmama" suçlamasıyla tutuksuz yargılanan 21 sanıktan 17'si katıldı.

Sanıklar, duruşmadaki ifadelerinde, haklarındaki suçlamaları kabul etmedi. Duruşma, diğer 4 sanığın ifadelerinin alınması için ertelendi. 

Yargılanan TGB'liler, adliye çıkışında kendilerine destek vermek için gelen küçük bir grupla basın açıklaması yaptı. Açıklamayı okuyan TGB İl Başkanı Fatih Bozlar, TGB üyelilerin protesto için Cumhuriyet Meydanı'na yürüdükleri sırada hukuksuz şekilde gözaltına alındığını iddia etti.

Gözaltına alma sırasında bazı TGB üyelerinin darbedildiğini öne süren Bozlar, "Bu adliyeler Türk gençliğini yargılamak için değil, Özgecan Aslan'ın, Fırat Çakıroğlu'nun katillerini bulmak için inşa edilmiştir" dedi.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber