Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
23 Nisan
Yerel 26 Mayıs 2016 - 21:38 Yorum: 0

Tgf 3. Anadolu Buluşması Gerçekleşti

Gümrük ve Ticaret Bakanlığı'nın desteğiyle düzenlenen Türkiye Gazeteciler Federasyonu (TGF) 3. Anadolu Buluşması, Kırşehir'de "Ahilik Paneli'nde adlı...

Tgf 3. Anadolu Buluşması Gerçekleşti

Gümrük ve Ticaret Bakanlığı'nın desteğiyle düzenlenen Türkiye Gazeteciler Federasyonu (TGF) 3. Anadolu Buluşması, Kırşehir'de "Ahilik Paneli'nde adlı programla gerçekleşti.

Panel öncesi Kırşehir AK Parti Milletvekili Salih Çetinkaya ve Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci ile bir araya gelen TGF üyeleri, Ahiliği tartışarak bilgilendi. Ahiliğin sadece bir esnaf teşkilatlanmasının adının olmadığını anlatan Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci, "Türk Tarihinde Ahilik önemli bir yere sahiptir. Fakat şuan düşlediğimiz ve istediğimiz seviyeye henüz ulaşamamıştır" dedi.

Sadece bir esnaf teşkilatlanması olarak ahiliğin düşünülmemesi gerektiğini anlatan Belediye Başkanı Bahçeci, "Kırşehir büyük bir şehir değil ama ağırlığı olan bir şehir, Ahilik sadece esnaf teşkilatlanması değil bir devlet sisteminin adıdır. Ticaret, Sosyal ve siyasi hayatta Ahilik önemli bir yere sahip Ahilik sistemini ve yaşantısını tam anlamı ile oluşturduğumuzda büyük Türkiye hedefini de tam anlamı ile kurmuş olacağız" diye konuştu.

Kutlamaların her yıl yeni bir ivme kazandığını belirten Bahçeci, "Kutlamalara her yıl yeni bir düzen kazandırmaya çalışmaktayız. Katılımlarınız bizim için önemli Ahiliği ve Kırşehir'i anlatmanız çok önemli, Anlamak ve anlatmak çok önemli. Büyük bir şehir değiliz fakat medeniyetimizin tohumlarının atıldığı bir şehirdir. Kırşehir, Ahi Evran'ın, Hacı Bektaş-I Veli'nin, Aşıkpaşa'nın,Şeyh Edebali'nin yaşadığı topraklardır. Ahiliği, yaşanabilir ve anlatılabilir bir hale getirmek için Külliye çalışmasını başlattık. Ahi Evran Vakfının kurulması ile Ahilik önemli bir ivme daha kazanacak. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, Ahiliğin her alanın da öncülük etmiş bir insan 2009 yılında külliyenin çalışmalarının başlaması için de kendisine ilk olarak gitmiştim. Cumhurbaşkanımız da her zaman bizlere destek sunuyor" ifadelerini kullandı.

"KIRŞEHİR DEMOKRASİ ŞEHRİ BİR ŞEHİRDİR"

Türkiye Gazeteciler Federasyonu üyeleri ile yemekte buluşan milletvekili Çetinkaya ise demokrasi için birçok kez ödün vermiş Kırşehir'in önemini şöyle anlattı:

"Ahiliği Kırşehir'de çok önemsiyoruz. Büyük bir mücadeleden sonra kazanılmış bir kazanım, Kırşehir demokrasi gazisi bir il, demokratik mücadelesine devam eden bu şehir ilkeleri ve kültürü ile ayakta duruyor. Kırşehir, kabuk değiştiriyor ama sosyal belediyecilik anlayışı daima yenilenerek şehre uygulanıyor. Cansiperhane çalışmalarınız var. Demokrasi için bizler gazetecileri önemsiyoruz. Bizim bir çizgimiz var. Bu şehirde tüm görüşler bu ilde hayat bulur. Şuana kadar büyük sıkıntı olmamıştır. Aşırı uçlara müdahale edilmez ama kimse de hafife alınmaz. Bizim birbirimize tahammül etmemiz çok önemli Kırşehir gibi illerin sayısı umarım artar. Bizlerin duruşu milletin yanındadır. Kim hangi görüşte olursa olsun bizler, şehre ve ülkeye kattıklarına inanırız. Devleti olmayanın namusu olmaz anlayışı ile çalışmalarımızı yürütüyoruz. "

Kırşehir'de gerçekleştirilen TGF 3. Anadolu Buluşmasına, Genel Başkan Yılmaz Karaca beraberinde başkan yardımcıları Cafer Esendemir, İlker Çoban ile Elazığ, Sinop, Niğde, Aksaray, Ankara, Tokat, Kırıkkale, Kocaeli, Kayseri, Sivas, Uşak, Gebze, Mersin, Çorum, İzmir, Alanya, Trabzon, Adana, Tarsus, Zonguldak, Ereğli, Konya, Antakya, Bartın, Muğla, Eskişehir, Manavgat, Kahraman Maraş, Nevşehir, Adıyaman, Rize Gazeteci Cemiyet Başkanları ve gazeteciler katıldı.

Türkiye Gazeteciler Federasyonu başkanı Yılmaz Karaca'da ise düzenlenen proje için KIRGARAT-C Başkanı Yanık ve il yöneticilerine teşekkür etti.

Valilik ziyaretinin ardından, konuk gazeteciler, kent merkezindeki Cacabey Meydanı'nda Kitap Günleri etkinliğinde Kitap fuarını gezdi.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber