Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Yerel 10 Aralık 2016 - 16:53 Yorum: 0

TGK Zirvesine Erzurum damgası

Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu'nun 10. Başkanlar Kurulu Toplantısı Muğla'da başladı.

TGK Zirvesine Erzurum damgası

Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu'nun 10. Başkanlar Kurulu Toplantısı Muğla'da başladı. 9-11 Aralık tarihleri arasında Muğla Büyükşehir Gazeteciler Derneği'nin ev sahipliğinde gerçekleşecek TGK buluşmasına 8 federasyon ve bu federasyonlara üye 79 Gazeteciler Cemiyeti ve basın meslek kuruluşunun başkanları ile temsilcileri katıldı.

Toplantının açılışında konuşan TGK Genel Başkanı Nuri Kolaylı, konuşmasına "Muğla'da, Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu çatısı altında 10. Başkanlar Kurulu Toplantısını yapıyor olmanın mutluluğunu yaşıyorum" diye başladı.

Konuşmasında, Türkiye'nin içte ve dışta terör örgütleriyle mücadele ettiğine dikkat çeken Kolaylı, "Ülke olarak bir yandan içerde FETÖ ve PKK ile diğer yandan da hemen sınırımızın yanı başında da diğer terör örgütleri DEAŞ ve YPG ile mücadele ediyoruz. Terörle mücadelemiz, 15 Temmuz gecesi farklı bir boyuta ulaştı ve demokrasimiz adına endişe verici bir darbe girişimi yaşadık. Bu darbe girişiminin artçı şokları halen devam ediyor. Bu sorunları ülke olarak güç birliği yaparak aşacağımıza inanıyorum" dedi.

Bu ortamda medyanın Türkiye için öneminin belirgin olarak ortaya çıktığını kaydeden TGK Genel Başkanı Kolaylı, konuşmasını şöyle sürdürdü;

"Darbe gecesi Türkiye için taşıdığı büyük önemi kanıtlayan ve darbe girişimine milletimizle birlikte karşı duran medyamız, şimdi sorunlarının çözümünü beklemektedir. Sektörümüzde yaşanan sorunların bir an önce çözümlenmesi, demokrasimiz açısından önem taşımaktadır. Bu nedenle; özellikle medya mensuplarına yönelik yapılan operasyonlarda kılı kırk yarmalı, haber ve fikir özgürlüğünü kısıtlayıcı girişimlere izin verilmemelidir.

Ülkemiz, medya alanında kapsamlı bir değişime, yenilenmeye ihtiyaç duymaktadır. Özgürlüklerden çalışma koşullarına, mesleki standartlardan yasal düzenlemelere kadar bir dizi yenilik, geniş katılımlı çalıştaylar dizisi ile belirlenmeli ve uygulanmaya konulmalıdır.

Meslektaşlarımız yazdıkları yazılar ve yaptıkları haberler konusunda uzun yıllar hep özgür olma mücadelesi vermişlerdir. Ülkemiz medyası özellikle 12 Eylül döneminde büyük baskılar yaşamıştı. Gazeteciler ne yazık ki; yazdıkları yazılar, yorumlar ve haberler nedeniyle yargılanabilmektedir. Bu durumun sona erdirilmesi ve basın özgürlüğünün gerçek anlamda sağlanması için özgürlükçü bir basın yasasına ihtiyaç duyuyoruz.

Bu dönemde gözaltına alınan, ancak terör ve darbe girişimi ile ilgisi olmayan meslektaşlarımızın durumuna da dikkat çekmek istiyorum. Medya kurumlarının

kapatılması ve meslektaşlarımızın gözaltına alınması sürecinde kurunun yanında yaş da yanmamalı, suçlu ile suçsuz birbirinden çok iyi ayrılmalıdır. Terör suçlarıyla ve darbe girişimiyle ilgisi olmayan meslektaşlarımızın serbest bırakılmalarını ve tutuksuz yargılanmalarını beklemekteyim."

Konuşmasında son olarak mesleki sorunları özetleyen Kolaylı, "Sektörümüzün, avukatlık, doktorluk, mühendislik veya mali müşavirlik gibi mesleki standartlara sahip olmaması bir diğer sorunumuzdur. Eğitimine, birikimine bakılmaksızın herkes gazeteci olabilmektedir. Bu yüzden de haberciliği şantajcı kimliklerine alet edenler "gazeteci" olduklarını öne sürerek toplumda kendilerine yer edinmeye çalışmaktadır. Bu nedenle de sektörümüzde acil olarak mesleki düzenlemeye gidilmelidir. İnternet Yasası da bu kapsama alınarak, yasal boşluktan kaynaklanan sorunlar çözümlenmelidir" dedi.

Divan Başkanlığını, TGK Genel Başkan Vekili ve Doğu Anadolu Gazeteciler Federasyonu Genel Başkanı Feridun Fazıl Özsoy'un yaptığı Türkiye Gazeteciler J-Konfederasyonu 10. Başkanlar Kurulunda, Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen de, kadim şehir olan Erzurum'la ilgili sunum yaptı.

SEKMEN'DEN ERZURUM DAVETİ

Sunumunda Erzurum'da bugüne kadar yaptıkları yenilik ve gelişmeleri anlatan sekmen şunları söyledi:

"Erzurum, turizmin bütün değerlerine sahip bir kenttir. İnanç turizminden yayla turizmine, tarihten raftinge kadar birçok değere sahip olan Erzurum'da kuşkusuz ki kış turizmi önemli bir yer tutmaktadır. Olimpik bir kent olan Erzurum 2011 Universiad Oyunları'ndan sonra, şimdi de 50 ülkeden yaklaşık bin sporcunun katılacağı Avrupa Gençler Kış Oyunları Festivaline, Şubat ayı içerisinde ev sahipliği yapacaktır. Geleceğin olimpiyat sporcuları olan gençler, aileleri ve antrenörleri ile birlikte Erzurum'da olacaklar. Erzurum bu anlamda Türkiye'nin bir çok kentinde olmayan buz, curling, buz hokeyi, buz figürü ve atlama kulesi gibi kış oyunları spor tesislerine sahip. Bu itibarla da yalnızca Türkiye'de değil bölgesinde de diğer ülkelerin gıptayla baktığı bir kent. "

Sekmen konuşmasında daha sonra Erzurum'un gelecek vizyonundan bahsederek; barındırdığı ticari, tarihi, kültürel potansiyeliyle bölgenin önemli bir kenti olacağını kaydetti. Herkesin Erzurum'a mutlaka gelmesini ve kenti görmesini isteyen Sekment, 15 Temmuz gecesi kalkışmanın önlenmesinde büyük bir özveri ve vatanseverlikle çalışan gazetecileri Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu aracılığıyla Avrupa Gençler Kış Oyunları Festivaline davet etti.

Sekmen son olarak, Türkiye'nin dört bir yanından gelen gazetecilere, Erzurum'un simgesi olan Oltu taşı teşbih hediye etti.

TGK Zirvesine Erzurum damgası

TGK Zirvesine Erzurum damgası

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber