Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Türkiye 16 Ağustos 2017 - 17:18 Yorum: 0

THK Başkanı Kürşat Atılgan’dan ’kurban derisi’ uyarısı

Türk Hava Kurumu Başkanı Kürşat Atılgan, "Kurban derilerini kime verdiğinize dikkat etmelisiniz. Geçtiğimiz dönemde hepimiz biliyoruz ki, FETÖ de bu dini...

THK Başkanı Kürşat Atılgan’dan ’kurban derisi’ uyarısı

Türk Hava Kurumu Başkanı Kürşat Atılgan, "Kurban derilerini kime verdiğinize dikkat etmelisiniz. Geçtiğimiz dönemde hepimiz biliyoruz ki, FETÖ de bu dini vecibeden nimetlenmek için halkımızın bu duygusunu istismar ederek, bu derileri toplayarak, kendi kirli emellerine alet etmiştir" dedi.

Atılgan, model uçak F3J Avrupa Şampiyonu olan sporcuları kabulünden sonra gazetecilere Kurban Bayramı'na ilişkin açıklama yaptı. İmkanı olan büyük çoğunluğun kurban vecibesini yerine getirdiğini belirten Atılgan, "Yaza gelmesi dolayısıyla kurbandan önemli bir ekonomik değer olan, Türkiye'de kesilen kurbanların deri değeri aşağı yukarı 100 milyon liradır. Her yıl yüzde 60'ı zayi olur. Yaz dönemine gelen Kurban Bayramlarında sıcaktan çok çabuk bozulduğu için deriler, usulüne göre yapılmazsa bu ekonomik değer bir-iki saat içinde zayi olur. O nedenle, hemen tuzlanması önem arz eder. Derilerini herhangi bir kuruma, vakfa, Türk Hava Kurumuna gönlünden nereye geçiyorsa oraya verirken, öncelikle bir kilo tuzla onu tuzlamaları önemli bir ekonomik değerin zayi olmasını engeller. Dinimizce israf haramdır. Kime verdiğimize dikkat etmeliyiz. Geçtiğimiz dönemde hepimiz biliyoruz ki, devletimize karşı büyük bir mücadele yürüten, bölücü terör örgütünün şehirdeki mensuplarıyla, geçen sene büyük bir kalkışma ile büyük acı yaşatan FETÖ de bu dini vecibeden nimetlenmek için halkımızın bu duygusunu istismar ederek, yeteri kadar bu derileri toplayarak, kendi kirli emellerine alet etmişlerdir. Önemli olan hayırlı bir kuruma, hayırlı bir yere vermektir, hayır işleri yapan bir kuruma vermektir. Bunların başında Türk Hava Kurumu gelmektedir" dedi.

Milletin filtre, zekat ve kurban derileriyle Türk Hava Kurumuna yapmış olduğu yardımlardan elde edilen gelirlerin Türk gençliğine eğitimlerin ücretsiz olarak verilmesine vesile olduğunu hatırlatan Atılgan, "Birçok insan, geliri olmayan insan bu tür aktivitelere katılmak ister. Ama katılamaz. Sadece bu iş Türkiye'de parasız olarak verilir. Havacılık çok pahalı, teknik bir iştir. Gençlerimiz de lise, üniversite çağında onunla tanıştığı anda ömür boyu bu faaliyetlerini devam ettirirler ve kötü alışkanlıklardan korunurlar. O nedenle milletimizin gönül rahatlığı, makbuz karşılığı derilerini verebileceği önemli yerlerden birisi, belki de en önemlisi Türk Hava Kurumudur" ifadelerini kullandı.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber