Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Türkiye 30 Ağustos 2016 - 12:39 Yorum: 0

THY çalışanları yapı kooperatifi kurdu

Hava-İş Sendikası üyesi olan Türk Hava Yolları çalışanlarının ev sahibi olması için kurulan Konut Yapı Kooperatifi çalışmalarına devam ediyor.

THY çalışanları yapı kooperatifi kurdu

Hava-İş Sendikası üyesi olan Türk Hava Yolları çalışanlarının ev sahibi olması için kurulan Konut Yapı Kooperatifi çalışmalarına devam ediyor.

Evi olmayan üyelerini ev sahibi yapmak için Konut Yapı Kooperatifi kuran Hava-İş Sendikası konut yapacağı arsayı aldı. Yapılacak olan kooperatif arsasını 3'üncü havalimanının yapıldığı bölgeye yakın bir noktadan aldı.

Arsanın alındığını üyesi olan Türk Hava Yolları personeline mesaj atarak duyuran S.S. Havaiş Konut Yapı Kooperatifi'nin arsa alımıyla ilgili üyelerini bilgilendirmek amacıyla yaptığı açıklama şöyle:

"Değerli Ortaklarımız, Arnavutköy Kıbrıs Caddesi üzerinde bulunan toplam 50.000 metrekarelik imarlı arsayı satın almış bulunuyoruz. Hepimize hayırlı uğurlu olsun.Bu alımla birlikte kooperatifi zamanında bitirmek ve 2018 yılı sonuna kadar evleri teslim etmek için önümüzdeki en büyük engeli aşmış olduk. Allah'ın izniyle hedeflediğimiz zamanda kooperatifimizi tamamlayacağız.

Arsalardan büyük olan parseli (32890 metrekare) 30.613.000 TL'ye, küçük olan parseli ise (17500 metrekare) 16.123.000 TL'ye satın aldık. Tapu harçları ve emlakçı komisyonu ile birlikte toplam maliyet 48.138.000 TL oldu.

Bugüne kadar topladığımız sermaye ve aidat miktarı ile katılım gelirlerimiz toplamı da yaklaşık 48 milyon TL idi. Bu sayede hiç kredi kullanmadan bu alımı gerçekleştirmiş olduk.Bu arsaya belediye ile görüştüğümüz imar değişiklikleri gerçekleştikten sonra yaklaşık 500 daire yapılabilmektedir. Yaklaşık bir ay önce yaptığımız ankette ayrılma yönünde iradesini beyan eden Ortaklarımız ayrıldıktan sonra bu arsa kooperatif için yeterli olacaktır. 23 Ekimde gerçekleştirmeyi planladığımız Olağanüstü Genel Kurul'da (Bakanlık onayını müteakip resmi duyurusunu yapacağız) ayrılmak isteyenlerin ödemelerinden yüzde 10 kesinti yapılmasını emreden anasözleşme maddesini kaldırıp bir defaya mahsus olmak üzere ödenen meblağın yüzde 10 fazlasını ödemeyi genel kurulun onayına sunacağız ve bu teklifin kabul edilmesi durumunda genel kurul kararlarının kesinleşmesini müteakip Kasım ayından itibaren en geç 2 ay içerisinde tüm ödemeleri gerçekleştireceğiz. Ayrılmak isteyenlerin ödemelerini, kooperatif merkezine şahsen veya noter vasıtasıyla ayrılmak istediklerini belirten ekteki dilekçeyle iletmeleri durumunda, başvuru sırasına göre gerçekleştireceğiz.

Ödenen paranın yüzde 10 fazlasını alarak ayrılmak için verilecek dilekçelerin en geç 23 Eylül Tarihine kadar kooperatif merkezine iletilmesi gerekmektedir. Zira ayrılmak isteyenlerin sayısına göre gerekirse ara ödeme alınması gerekeceği için bu tarihten sonra ayrılmak isteyen Ortaklar tüzük hükümlerine göre çıkabileceklerdir. Bu duyuruya ilişkin ve diğer konulardaki sorularınızı Facebook'taki grubumuzda (https://www.facebook.com/groups/havaisyapikooperatifi/) cevaplayacağız.

Bu vesileyle 30 Ağustos Zafer Bayramınızı tebrik eder, arsamızın tekrar hayırlara vesile olmasını ve yakın zamanda yeni güzel haberler paylaşmayı temenni ederiz."

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber