Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Spor 12 Mayıs 2016 - 11:23 Yorum: 0

THY Euroleaegue’de Final-four Heyecanı

Berlin'de yarın başlayacak THY Euroleague Final-Four'da Fenerbahçe, CSKA Moskova, Laboral Kutxa ve Lokomotiv Kuban şampiyon olmak için mücadele edecek.

THY Euroleaegue’de Final-four Heyecanı

Berlin'de yarın başlayacak THY Euroleague Final-Four'da Fenerbahçe, CSKA Moskova, Laboral Kutxa ve Lokomotiv Kuban şampiyon olmak için mücadele edecek.

THY Euroleague'de 15 Ekim 2015'te Pınar Karşıyaka - Barcelona Lassa maçıyla başlayan 2015-2016 sezonun şampiyonu 13-15 Mayıs tarihlerinde Berlin'de düzenlenecek Final-Four'da belli olacak. Berlin'de düzenlenen Final-Four'da bu sezon Fenerbahçe, CSKA Moskova, Laboral Kutxa ve Lokomotiv Kuban kupayı müzesine götürmek için mücadele edecek.

FENER 2. KEZ FINAL-FOUR'DA

Bu sezona Euroleague A Grubu'nda başlayan Fenerbahçe, 8 galibiyet ve 2 mağlubiyetle grubunu lider tamamladı. Ardından TOP 16'da E Grubu'nda yer alan sarı-lacivertliler 14 maçta 11 kez parkeden galip ayrılırken, 3 kez de mağlup oldu. Çeyrek finalde ise Real Madrid ile karşı karşıya gelen Fenerbahçe, rakibi 3 maç sonunda geçerek adını 2'nci kez Final-Four'a yazdırdı. Geçen sezon ilk kez Final-Four'a kalan Fenerbahçe, Real Madrid'e mağlup olup turnuvayı 4'üncü bitirmişti.

CSKA MOSKOVA 12. KEZ

D Grubu'nda oynadığı 10 maçta sadece 1 kez mağlup olan Rus ekibi CSKA Moskova grubu lider tamamladı. TOP 16'da F Grubu'nda mücadele eden Moskova ekibi, 10 galibiyet ve 4 mağlubiyetle yine lider olarak bir üst tura çıktı. Çeyrek finalde Sırp ekibi Kızılyıldız ile eşleşen CSKA Moskova, rakibini 3 maç sonunda geçerek 12. kez Final-Four'a kaldı.

KUBAN TARİHİNDE İLK

Lokomotiv Kuban bu sezon THY Euroleague'de C Grubu'nda mücadele etti. Kuban, grubu 8 galibiyet ve 2 mağlubiyetle lider bitirdi. TOP 16'da E Grubu'nda 9 kez parkeden galip ayrılan Rus ekibi, 5 kez de mağlup olarak grubu ikinci tamamladı. Çeyrek finalde İspanyol ekibi Barcelona Lassa ile kıran kırana geçen maçlar sonunda seriyi 3-2 kazanıp Berlin biletini kaptı. Lokomotiv Kuban kulüp tarihinde ilk kez Final-Four'da mücadele edecek.

SÜRPRİZ TAKIM LABORAL

Bu sezonun sürpriz takımı Laboral Kutxa, B Grubu'nu 6 galibiyet ve 4 mağlubiyetle 3. sırada bitirdi. TOP 16'da F Grubu'nda yer alan İspanyol ekibi, aldığı 9 galibiyetle grubu ikinci tamamladı. Çeyrek finalde Yunan ekibi Panathinaikos ile eşleşen Laboral, rakibini 3-1 ile geçti.

EN ÇOK PANATHINAIKOS KAZANDI

2001-2002 sezonundan itibaren Euroleague adıyla oynanmaya başlanılan turnuvada en çok şampiyon 4 kez ile Yunan takımı Panathinaikos olurken, Maccabi Tel Aviv 3, Barcelona 2, CSKA Moskova 2, Olympiacos 2 ve Real Madrid 1 kez kupayı müzesine götürdü.

SON ŞAMPİYON REAL MADRİD

İspanya'nın Madrid şehrinin ev sahipliğini yaptığı 2014-2015 THY Euroleague Final-Four'da finalde Olympiacos'u 78-59 yenen Real Madrid şampiyon olmuştu. Bu sezon çeyrek finalde Fenerbahçe ile karşılaşan Madrid, 2 kez İstanbul'da 1 kez de evinde mağlup oldu ve toplamda 3-0 ile turnuvaya veda etti.

THY Euroleague Final-Four'daki eşleşmeler ve karşılaşmaların programı ise şöyle:

13 Mayıs Cuma

19.00 CSKA Moskova -Lokomotiv Kuban

22.00 Fenerbahçe - Laboral Kutxa

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber