Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Hibe - Proje - Burs 17 Haziran 2014 - 19:05 Yorum: 0

THY'nin kabin hizmetlerinde dijital dönem

Türk Hava Yolları (THY), kabin hizmetlerinde Dijital Kabin Yönetim Sistemi'ni hayata geçirdi.

THY'nin kabin hizmetlerinde dijital dönem

Türk Hava Yolları (THY), kabin hizmetlerinde Dijital Kabin Yönetim Sistemi'ni hayata geçirdi. 

THY İdare binasında düzenlenen törenle Dijital Kabin Yönetim Sistemi'ne geçen THY, kabin hizmetlerinde yeni bir döneme adım attı. Proje kapsamında 2 bin 500 kabin memuruna tablet bilgisayar dağıtan THY, kabinde kağıt kullanımına son verdi. Kabin amirleri bundan sonra takip etmesi gereken bütün formaları, uçuş dokümanlarını ve her çeşit görevi tablet bilgisayarlar üstünden yapacak. 

THY Uçuş İşletmeden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Asaf Bora, törende yaptığı konuşmada, kabinlerin elektronik şekilde yönetilmesini sağlamayı amaçladıklarını belirterek, daha evvela kağıtla yapılan işlemlerin, bundan sonra elektronik ortamda yapılacağını anlattı. 

Vakit tasarrufu veren bir plan hayata geçirdiklerini dile getiren Bora, 'THY'nin gelişen teknolojiye ayak uydurarak, alıcı memnuniyetini azami düzeye ulaştırmak için uyguladığı bir proje... Kağıt tasarrufu da sağlayacak. Bir ayda 1 ton kağıt tasarrufu sağlayacağız' diye konuştu. 

Kabinin ardından kokpitte de pilotların işlerini kolaylaştıracak Elektronik Uçuş Çantası (Electronic Flight Bag) uygulamasına başlamak için hazırlık yaptıklarını ifade eden Bora, şunları söyledi: 

'(Elektronic Flight Back) dediğimiz, uçuş kağıtlarını, alçalma planlarını, hepsini elektronik ortamda, bir cihazın içerisine yükleyip bu biçimde kullanımı istiyoruz. Çok kabiliyetli bir cihaz. Uçağın hangi taksi yolundan, hangi pistten gittiğini bildiriyor. Son derece başarılı bir şey. Uçaklara montesine başladık. Bütün uçaklara monte olacak. Kokpit içerisinde biri sağda Öteki solda olmak üzere, iki adet olacak. Monte süresi bir yılı bulacak.'

Törende beraber pasta kesen Bora ve THY yetkilileri, kabin memurlarıyla anı fotoğraf çektirdi. 

Muhabir: Mehmet Ali Derdiyok

ETİKETLER: THY'nin , kabin , hizmetnde , dijital , dönem
Haber Kaynağı: MALATYA GÜNCEL
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber