Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Ekonomi 26 Mayıs 2017 - 10:24 Yorum: 0

Ticaret ve hizmet sektörlerinde 1’inci çeyrekte ciro arttı

Ticaret ve hizmet sektörlerinde 1'inci çeyrekte ciro bir önceki çeyreğe göre yüzde 5,1 arttı.

Ticaret ve hizmet sektörlerinde 1’inci çeyrekte ciro arttı

Ticaret ve hizmet sektörlerinde 1'inci çeyrekte ciro bir önceki çeyreğe göre yüzde 5,1 arttı.

Türkiye İstatistik Kurumu(TÜİK) 2017 yılı 1'inci çeyrek (Ocak - Mart) "Ticaret ve Hizmet Endeksleri'ni açıkladı. Buna göre, mevsim ve takvim etkilerinden arındırılmış ticaret ve hizmet ciro endeksi 2017 yılı 1'inci çeyreğinde bir önceki çeyreğe göre yüzde 5,1 arttı. Takvim etkilerinden arındırılmış ciro endeksi bir önceki yılın aynı çeyreğine göre yüzde 14,7 arttı.

Ticaret ve hizmet sektörlerinde istihdam yüzde 0,3 azaldı

Mevsim ve takvim etkilerinden arındırılmış ticaret ve hizmet istihdam endeksi 2017 yılı 1'inci çeyreğinde bir önceki çeyreğe göre yüzde 0,3 azaldı. Takvim etkilerinden arındırılmış istihdam endeksi bir önceki yılın aynı çeyreğine göre yüzde 1,4 azaldı.

Ticaret ve hizmet sektörlerinde çalışılan saat yüzde 1,1 azaldı

Mevsim ve takvim etkilerinden arındırılmış ticaret ve hizmet çalışılan saat endeksi 2017 yılı 1'inci çeyreğinde bir önceki çeyreğe göre yüzde 1,1 azaldı. Takvim etkilerinden arındırılmış çalışılan saat endeksi bir önceki yılın aynı çeyreğine göre yüzde 4,4 azaldı.

Ticaret ve hizmet sektörlerinde brüt ücret - maaş yüzde 1,9 arttı

Mevsim ve takvim etkilerinden arındırılmış ticaret ve hizmet brüt ücret-maaş endeksi 2017 yılı 1'inci çeyreğinde bir önceki çeyreğe göre yüzde 1,9 arttı. Takvim etkilerinden arındırılmış brüt ücret-maaş endeksi bir önceki yılın aynı çeyreğine göre yüzde 5,8 arttı.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber