Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Ekonomi 22 Mart 2017 - 16:48 Yorum: 0

Ticaretin Kolaylaştırılması Kurulunun ilk genel kurulu 24 Mart’ta

Ticaretin Kolaylaştırılması Kurulunun ilk genel kurulu 24 Mart'ta gerçekleştirilecek.

Ticaretin Kolaylaştırılması Kurulunun ilk genel kurulu 24 Mart’ta

Ticaretin Kolaylaştırılması Kurulunun ilk genel kurulu 24 Mart'ta gerçekleştirilecek.

Gümrük ve Ticaret Bakanlığından yapılan açıklamada, Ticaretin Kolaylaştırılması Anlaşması'nın küresel bazda en önemli gelişme olduğu belirtilerek, anlaşmanın teknik anlamda gümrük işlemlerinin basitleştirilmesi ile uyumlaştırılması ve uluslararası ticaretin önündeki bürokratik engellerin azaltılmasına yönelik düzenlemeler içerdiği kaydedildi. Söz konusu anlaşma çerçevesinde her ülkenin kendi "Ulusal Ticaretin Kolaylaştırılması Komitesi'ni kurması öngörüldüğü belirtilerek, şunlar kaydedildi:

"Bu kapsamda 3 Aralık 2016 tarihli Resmi Gazete'de yayımlanan 2016/27 sayılı Başbakanlık Genelgesi ile ülkemizde de bir "Ticaretin Kolaylaştırılması Kurulu" tesis edilmiştir. Bu yapının anlaşmadan doğan yükümlülüğümüzün yerine getirilmesi ve uluslararası ticaret alanında faaliyet gösteren kamu kurum ve kuruluşları ile özel sektör temsilcileri arasında işbirliğini sağlayarak bir ticaretin kolaylaştırılması stratejisi ve eylem planının oluşturulması amacına hizmet etmesi öngörülmektedir. Bakanlığımız ve Ekonomi Bakanlığı eş başkanlığında faaliyet gösterecek ve sekretarya hizmetleri Bakanlığımızca yürütülecek yapının ilk genel kurul toplantısı 24 Mart 2017 tarihinde Ankara Sheraton Hotel'de gerçekleştirilecek, kamu kurumları ve özel sektörü temsilen 18 üyenin toplantıya katılımı sağlanacaktır."

İlk oturumda Ticaretin Kolaylaştırılması Anlaşması'nın getirdiği yükümlülükler, hem dünya hem de Türkiye uygulamalarına ve ülke ekonomisine sağlayacağı muhtemel faydalar hakkında bilgi verileceği kaydedildi. Ayrıca açıklamada, Kurul Çalışma Usul ve Esasları Yönergesi'nin de oylamaya sunulacağı bildirildi.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber