Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sağlık 11 Mayıs 2016 - 18:53 Yorum: 0

Tig Eğitimi Bursa’da Yapıldı

Sağlık Bakanlığı Türkiye Kamu Hastaneleri Kurumu İzleme Ölçme Değerlendirme Kurum Başkan Yardımcılığı tarafından Bursa'da gerçekleştirilen "TİG...

Tig Eğitimi Bursa’da Yapıldı

Sağlık Bakanlığı Türkiye Kamu Hastaneleri Kurumu İzleme Ölçme Değerlendirme Kurum Başkan Yardımcılığı tarafından Bursa'da gerçekleştirilen "TİG Klinik Veri Validasyon Eğitimi"nin üçüncüsü yapıldı.

5 günlük eğitimde Türkiye Kamu Hastaneleri Kurumu'na bağlı hastanelerden sisteme gönderilen TİG verilerinin doğruluğu ve validasyonunun sağlanması hedeflenirken, eğitime Türkiye'nin bütün illerinden 113 kişinin katıldı. Vaka örneği tartışmalarına yer verilen eğitimlerin sonunda seçmeli sınav yapıldı. TKHK Klinik Tanı ve Maliyet Yönetimi Daire Başkanı Dr. Cevher Cesur, "Kurumumuza bağlı sağlık tesislerimizdeki 2015 yılından itibaren dosya dokümanlarının daha kaliteli oluşturulması ve sağlıklı bir şekilde bakanlığa ulaştırılması için bir alt yapı kurduk. İşte bu sistemin sağlıklı işleyişinde klinik kodlamacılar önemli. Klinik kodlamacılar dosya dokümanındaki tüm içerikler ile ilgili TİG açısından hekimlerle görüşüyorlar daha sonra dosyanın içindeki epikriz, tetkik ve tahliller, ameliyat formlarına varıncaya kadar her şeyi kodlara döküyor. Sistem açısından kritik noktadaki klinik kodlamacıları öncelikle 5 günlük temel eğitime alıyoruz. Biz de merkezde analizler ve zaman zaman yerinde değerlendirmeler yapıyoruz. Bu değerlendirme sonucunda temel eğitim alan arkadaşlara daha sonrasında 5 günlük validasyon eğitimleri yapıyoruz" dedi.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber