Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
23 Nisan
Ekonomi 26 Haziran 2015 - 09:41 Yorum: 0

TİGEM'de Tohumluk Arpa ve Buğday hasadı başladı

Sultansuyu Tarım İşletmesi Müdürlüğü tarafından Yeniköy'de ekimi yapılan Tohumluk Arpa ve Buğdayın hasadına başlandı.

TİGEM'de Tohumluk Arpa ve Buğday hasadı başladı

MALATYA - Sultansuyu Tarım İşletmesi Müdürlüğü tarafından Yeniköy'de ekimi yapılan Tohumluk Arpa ve Buğdayın hasadına başlandı.

Kurban kesimi ve dualarla başlayan hasada, Malatya İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Ali Selvi, Sultansuyu Tarım İşletmesi Müdürü Sayın Murat Durmaz ve işletme personeli iştirak etti. 

Üretim ve hasatla ilgili değerlendirmelerde bulunan İşletme Müdürü Durmaz, "5910 dekar alanda Şahin-91 çeşidi Arpa ve 2659 dekar alanda Tosunbey çeşidi buğday üretimi gerçekleştirdik. Üretimimizin tamamı sertifikalı tohum üretimidir. Bu yıl dekardan 350-400 kg ürün alacağımızı umut ediyoruz. Üretilen sertifikalı tohumluklarımızın, başta Malatya olmak üzere, Elazığ, Sivas, Bingöl ve Kahramanmaraş illerindeki üreticilerimize satışını gerçekleştiriyoruz. Bol, bereketli bir hasat dönemi geçirmemizi temenni ediyorum" dedi.

İl Müdürü Selvi ise, "Geçen yılın kurak geçmesiyle birlikte birim alandan alınan ürün miktarı çok düşüktü. Hatta bazı yerlerde biçerdöverle hasat yapılabilecek gelişim olmadığından ürünler tarlada kaldı. Çok şükür bu yıl tarım açısından bol ve bereketli yağışların olduğu bir yıldı. Ekinlerin ne kadar güzel ve kaliteli olduğu, birim alandan alınacak ürün miktarından da belli. Bu başlangıcı bir bayram olarak nitelendirip, hasat bayramımızın kutlu olmasını diliyorum" dedi.

Selvi ve Durmaz biçerdövere binerek ilk hasadı başlattılar.

Haber Kaynağı: MALATYA GÜNCEL
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber