Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Türkiye 18 Ağustos 2016 - 15:18 Yorum: 0

TİKA Bosna Hersek’te tarım projelerini desteklemeye devam ediyor

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) tarafından Doğu Bosna'da yer alan Foça ve Çayniçe'nin yanında Bugojno, Zavidoviçi ve Zeljezno...

TİKA Bosna Hersek’te tarım projelerini desteklemeye devam ediyor

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) tarafından Doğu Bosna'da yer alan Foça ve Çayniçe'nin yanında Bugojno, Zavidoviçi ve Zeljezno Polje bölgelerindeki ahududu yetiştiricilerine sulama sistemi desteğinde bulunuldu.

Bosna-Hersek'te önemli gelir getirici ve istihdam alanlarından biri olan, pazarı bulunan ve büyük bir kısmı yurt dışına ihraç edilen Ahududu Yetiştirme Projeleri, TİKA tarafından destekleniyor. Bu kapsamda 2014 yılında Zavidoviçi, Zepçe ve Zenica'da 21 aileye ahududu fidanları, sulama sistemi ve diğer bütün ekipmanlar sağlanarak başlanan Ahududu Projesi, 2016 yılında buna Maglay, Klyuç, Zavidoviçi, Bugojno ve Zepçe'de yaşayan 35 aile daha eklenerek devam etmişti. Son olarak uygulanan Ahududu Bahçeleri Sulama Sistemi Projesi ise daha çok sanayinin olmadığı, ekonomik sıkıntıların yaşandığı Doğu Bosna'da yaşayan ve savaş döneminde yurtlarından, evlerinden çıkarılan, sonra da geri dönen, işsiz olan ve geçim sıkıntısı çeken ailelere yönelik gerçekleştirildi. Söz konusu projeyle Doğu Bosna'da, özellikle de Foça ve Çayniçe'de insanlara istihdam sağlamaya çalışan ve tarım üretiminin arttırılmasına çalışan Drina ve Jedno Vrelo Derneklerinin işbirliğinde yapıldı. TİKA'nın destekleriyle gerçekleştirilen projeyle ahududu üretimine başlayıp, kendi imkânları ile sulama sistemi temin etmekte zorlanan ailelere destek verip, ahududu bahçelerini uygun bir şekilde sulamalarını sağlamak ve bahçelerinden yüksek verim almalarına destek olunması hedeflendi. Proje kapsamında Foça ve Çayniçe'nin yanında Bugojno, Zavidoviçi, ve Zeljezno Polje'deki ahududu yetiştiricilerine de destek verildi. 66 dönümlük Ahududu Sulama Sistemi'nden toplam 50 aile faydalanacak. Sulama sistemi verilen aileler ilk ürünlerini 2017 yılında almaya başlayacak.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber