Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Türkiye 28 Ekim 2016 - 12:18 Yorum: 0

TİKA Filistin’in en büyük hastanesine oksijen üretim tesisi kurdu

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) tarafından Filistin'in El-Halil şehrinde bulunan El-Ehli Hastanesi'ne oksijen üretim tesisi...

TİKA Filistin’in en büyük hastanesine oksijen üretim tesisi kurdu

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) tarafından Filistin'in El-Halil şehrinde bulunan El-Ehli Hastanesi'ne oksijen üretim tesisi kuruldu.

TİKA, Filistin'de gerçekleştirdiği projelere yenilerini eklemeye devam ediyor. El-Ehli Hastanesi, 1993 yılından bu yana, Filistin El-Halil şehrinde 29 bin 500 metrekare alanda 600 çalışanı ile yılda 150 binden fazla hastaya hizmet veren 250 yataklı Batı Şeria'nın en büyük hastanesi olma özelliğini taşıyor.

TİKA'dan konuya ilişkin yapılan açıklamada, hastanenin önceki oksijen cihazları, ürettiği oksijen kalitesinin yüzde 94'ten düşük olması ve sonradan hizmete açılmış ameliyathanelerin ihtiyacını karşılamaması nedeniyle nitelikli hizmet sunulmasını engellediği gibi yüksek maliyetli bakım ihtiyacı ve özellikle kış mevsiminde yoğunlaşan elektrik kesintileri nedeniyle artan ihtiyaca cevap veremediği belirtildi. Bu kapsamda TİKA tarafından gerçekleştirilen Oksijen Üretim Tesisi Projesi ile El-Ehli Hastanesi, Filistinin'in en modern oksijen üretim tesislerine sahip oldu. Projeye ilişkin TİKA'dan yapılan açıklamada,"Projeyle son teknoloji ürünü cihazlardan üretilen ve yüzde 95 seviyesinin üzerindeki oksijen temizliği kalitesi aracılığıyla artık ameliyathanelerin ihtiyacı karşılanabilecek. İhtiyaç fazlası oksijen üretimi sayesinde civar hastanelerin oksijen gereksiniminin giderilmesi de mümkün olabilecek. Ayrıca yüksek maliyetli eski model oksijen üretim cihazlarının getirdiği ilave yükler ve karşılanamayan ihtiyaçlar da artık söz konusu olmayarak mezkür projeye bağlı olarak hastanenin yatakta tedavi kapsitesi ilk etapta 304'e ve acil durumlar halinde 500 yatak kapasitesine kadar ulaşabilir hale gelecek" denildi.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber