Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Türkiye 25 Ağustos 2016 - 11:08 Yorum: 0

TİKA Sırbistan’daki Boşnaklara desteğini sürdürüyor

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) tarafından, Sırbistan'da Boşnak nüfusun yoğun olarak yaşadığı Sancak Bölgesi'nde 150...

TİKA Sırbistan’daki Boşnaklara desteğini sürdürüyor

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) tarafından, Sırbistan'da Boşnak nüfusun yoğun olarak yaşadığı Sancak Bölgesi'nde 150 yetim çocuğa ve ihtiyaç sahibi ailelere kış hazırlıkları kapsamında yakacak desteği verildi.

2015 yılında Haberdar Derneği işbirliğinde başlatılan proje dahilinde geçen yıl 155 aileye üçer tonluk yakacak temin edilirken, 2016 yılında da devam ettirilen proje ile Novi Pazar, Tutin, Syenitsa, Priboj, Prijepolye ve Nova Varoş belediyelerinde yaşayan toplam 150 aileye beşer tonluk yakacak dağıtımı yapıldı.

İşsizlik oranı oldukça yüksek

Ekonomik sorunların ve işsizlik oranının oldukça yüksek olduğu Sancak Bölgesi belediyelerinden belirlenen ailelere verilen yakacak desteği ile ihtiyaç içerisindeki ailelerin zorlu kış şartlarında ısınma sorunlarının çözümüne katkı sağlanırken aynı zamanda aile ekonomisine de destek verilmiş oldu.

46 ailenin belirlendiği Priboj Belediye'sinde düzenlenen teslim töreninde konuşan Pribojlu bir aile, bakıma muhtaç kızlarının olduğunu ve devletin verdiği aylık 50 avroluk sosyal destek ile hayatlarını sürdürmeye çalıştıklarını söyleyerek verilen desteğin kendileri açısından büyük önem taşıdığını belirtti. Teslim töreninde yer alan diğer aileler ise Türkiye'nin kendilerini yalnız bırakmadığını belirterek, verilen destekten dolayı teşekkürlerini dile getirdiler.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber