Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
23 Nisan
Dünya 31 Ekim 2014 - 21:03 Yorum: 0

TİKA’dan Arnavutluk’a sağlık desteği

TİKA, Avlonya kentindeki devlet hastanesinin Pediyatri Bölümü ile acil servisin altyapısını yeniledi.

TİKA’dan Arnavutluk’a sağlık desteği

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı (TİKA), Arnavutluk’un Avlonya kentindeki devlet hastanesinin Pediyatri Bölümü binası ile acil servisinin altyapısını yeniledi.

Arnavutluk’un güneyinde bulunan 150 bin nüfuslu Avlonya kentinin tek hastanesi bulunan Avlonya Devlet Hastanesi'ndeki pediyatri ile acil servisi bölümünün onarımının tamamlanması nedeniyle düzenlenen törene Arnavutluk Başbakanı Edi Rama, Arnavutluk Sağlık Bakanı İlir Beqya, Türkiye’nin Tiran Büyükelçisi Hidayet Bayraktar, TİKA Tiran Koordinatörü Birol Çetin ve fazla aşırı sayıda davetliler katıldı.

Tören, TİKA Tiran Koordinatörü Birol Çetin ve Sosyalist Partisi'nin Avlonya Milletvekili Valentina Leskay açılış kurdelesini kesmesiyle başladı.

Bu kapsamda, Arnavutluk Sağlık Bakanı Beqya, yenilenen pediyatri bölümünü gezerek, burada yatan hasta çocukları ziyaret etti.

Avlonya gibi uzak şehirdeki tek hastanenin pediyatri bölümünün onarılmasının önemini vurgulayan Beqya, 'Yaz aylarında turizm döneminden dolayı, bilhassa de çocuk hastalıkları kısmı fazla aşırı kritik vaziyette oluyor. Dolayısıyla bu yardımdan dolayı TİKA’ya son derece minnettarız. TİKA, bilhassa sağlık meselesinde her süre Arnavutluk’un birlikte olmuştur' diye konuştu.

Törende konuşan Türkiye’nin Tiran Büyükelçisi Hidayet Bayraktar da Türkiye ile Arnavutluk arasındaki ilişkilerin fazla aşırı iyi vaziyette olduğunu anlatım etti.

Sağlık alanındaki işbirliğinin iyi ikili ilişkilerin en fazla aşırı işareti olduğunu belirten Bayraktar, 'TİKA vasıtasıyla sağlık meselesinde 30 ayrıcalıklı projeye imza attık. Sadece bu yıl yedi sağlık projesi gerçekleştirdik. Amacımız, her konu ile ilgili bulunduğu gibi, sağlık meselesinde da Arnavut halkının, bilhassa de Arnavut çocukların destekçi olmaktır' halinde konuştu.

TİKA, Arnavutluk’ta yalnızca bu yıl 60’a yakın plan ile Arnavut halkına her konu ile ilgili destekçi olmayı hedefliyor.

Muhabir: Malik Hasa

Haber Kaynağı: MALATYA GÜNCEL
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber