Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
23 Nisan
Türkiye 25 Mayıs 2017 - 14:39 Yorum: 0

TİKA’dan Senegal jandarmasına olay yeri inceleme eğitimi

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA), Emniyet Genel Müdürlüğü ve Jandarma Genel Komutanlığı işbirliğinde Senegal Milli Jandarma...

TİKA’dan Senegal jandarmasına olay yeri inceleme eğitimi

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA), Emniyet Genel Müdürlüğü ve Jandarma Genel Komutanlığı işbirliğinde Senegal Milli Jandarma Yüksek Komutanlığından 12 personele Türkiye'de "Olay Yeri İnceleme Eğitimi Kursu" düzenledi.

TİKA ile Emniyet Genel Müdürlüğü ve Jandarma Genel Komutanlığı işbirliğinde Türkiye ile güvenlik işbirliği içerisinde olan ülkelerin emniyet ve jandarma teşkilatları arasındaki ilişkilerin güçlendirilmesi ve işbirliğinin sağlanması amacıyla "Uluslararası Polis Eğitimi İşbirliği Projesi" ve "Güvenlik İşbirliği Projesi" yürütülüyor. Proje kapsamında Türkiye ile güvenlik işbirliği içerisinde olan ülkelerin kolluk kuvvetleri arasında karşılıklı işbirliğinin güçlendirilmesi, ortak tarihsel ve kültürel yakınlığın pekiştirilmesi, özellikle jandarma eğitim kurumları arasında eşgüdüm ve işbirliğinin sağlanması amacıyla güvenlik işbirliği alanlarında çeşitli eğitim programları gerçekleştiriliyor. Bahse konu program çerçevesinde Senegal Jandarma Teşkilatına yönelik olarak Türkiye'de Jandarma Genel Komutanlığı tarafından "Olay Yeri İnceleme Eğitimi Kursu" düzenlendi. Kursta Senegal Milli Jandarma Yüksek Komutanlığından gelen 12 personele Jandarma Kriminal Daire Başkanlığı tarafından Olay Yeri İnceleme Timleri (OYİT) ve Patlayıcı Madde Timlerince (PAMİT) kullanılan araç, malzeme, teçhizat, inceleme ve araştırma teknikleri, delil toplama yöntemleri uygulamalı olarak gösterildi.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber