Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Türkiye 19 Eylül 2016 - 13:53 Yorum: 0

TİKA’dan, Senegal’de sebze bahçelerine tarım ekipmanı desteği

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) tarafından Projet d'Appui a la Petite Irrigation (PAPIL) işbirliğinde hazırlanan "Kolda'da...

TİKA’dan, Senegal’de sebze bahçelerine tarım ekipmanı desteği

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) tarafından Projet d'Appui a la Petite Irrigation (PAPIL) işbirliğinde hazırlanan "Kolda'da Çiftlik Kurulumu" projesi kapsamında Senegal'in Kazamans Bölgesi'nde Kolda ili kırsalında yer alan beş adet kamuya ait arazide kurulu sebze bahçesinin iyileştirilerek, tarımsal faaliyete hazır hale getirilmesi amacıyla tarım aleti desteğinde bulunuldu.

Afrika'da modern tarım yöntemlerinin nüfusun büyük bölümü tarafından bilinmemesi ya da ekonomik imkansızlıklar sebebiyle yoğun tarım yapılamadığı için tarımsal üretim kırsal kesimde, köylerde aile tipi üretim modeli şeklinde geleneksel yöntemlerle icra ediliyor.

Bu kapsamda, Senegal hükümetinin uygulamakta olduğu "Yükselen Senegal Planı" kapsamında, tarım sektörünün sübvanse edilmesi önemli bir yer tutuyor. PAPIL (Projet d'Appui a la Petite Irrigation) Küçük Sulamaya Destek Projesi, Senegal'de tarımsal faaliyetlerin geliştirilmesi amacıyla, 2005 yılından bu yana faaliyet gösteriyor.

Bu kapsamda, TİKA-PAPIL işbirliği çerçevesinde hazırlanan "Kolda'da Çiftlik Kurulumu" projesinin ilk ayağında, Senegal'in Kazamans Bölgesi'nde Kolda ili kırsalında yer alan beş adet kamuya ait arazide kurulu sebze bahçesinin iyileştirildi. Tarımsal faaliyete hazır hale getirilmesi amacıyla sulama aleti, tırmık, sebze tohumları, fideler ve tarım malzemeleri temin edilip, PAPIL'e teslim edildi. Projenin ikinci ayağında ise, su kuyuları ve havzaları inşa edilmesi planlanıyor. Proje sayesinde bölgede ciddi bir tarımsal kalkınma hedeflenirken, doğrudan 368 kadının da tarımsal faaliyetlerde bulunarak bölge ekonomisinin bir parçası olması bekleniyor.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber