Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Türkiye 22 Haziran 2017 - 23:13 Yorum: 0

TİKA’dan yetim çocuklara iftar

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) mensupları, Türkiye'nin ve dünyanın dört bir yanından gelen yetim ve sığınmacı çocukların...

TİKA’dan yetim çocuklara iftar

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) mensupları, Türkiye'nin ve dünyanın dört bir yanından gelen yetim ve sığınmacı çocukların onuruna iftar verdi.

TİKA, Türkiye'nin ve dünyanın dört bir yanından gelen yetim ve sığınmacı çocukların onuruna iftar programı düzenledi. Ankara Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma Daire Başkanlığı Çevre ve Peyzaj Akademisi Sosyal Tesisleri'nin bahçesine kurulan iftar masalarını yetim ve mülteci çocuklar doldurdu. İftar öncesinde masaları tek tek dolaşan TİKA Başkanı Serdar Çam, çocuklarla ilgilendi. İftarın ardından kameraların karşısında geçen Çam, çocuklara gelecekleri için öğütlerde bulundu ve TİKA'nın yurt dışı faaliyetlerine ilişkin bilgi verdi.

Ramazan ayının son lezzetlerini tatmaya çalıştıklarını kaydeden Çam, "Cenabı Allah inşallah bu gibi vesilelerle bizleri daha fazla bir araya getirsin. Dün akşam Kadir Gecemizi tamamladık. Bugün de Kadir Gecesi gibi son lezzetleri tatmaya devam ediyoruz. Birkaç gün sonra bayram, bu toplantı vesilesiyle hem buluşmamızı yapalım hem de bayramlaşalım istedik. TİKA olarak dünyanın dört bir yanında şuanda 70 ülkede değişik vesilelerle iftar sofralarında beraber olduk" şeklinde konuştu.

Türkiye'nin tüm kurumları tarafından dünyanın dört bir yanında barışı tesis etmek için çaba sarf edildiğini ifade eden Çam, şöyle konuştu:

"Biz bundan sonraki süreçte inşallah dünyada barışın, huzurun ve mutluluğun yayılması için çalışacağız. Ülkemizin bütün büyükleri, kurumlarımız canla başla dünyada dinginliği, barışı, huzuru tesis etmek için uğraşıyor. Nerede dert, acı varsa, kavga varsa biz oralarda olmaya çalışıyoruz. Dışarıdan sizlerin de katkılarıyla, özellikle buradaki çocuklarımıza sesleniyorum, güzel güzel yetişin, büyüyün hem bizim ülkemize, hem de geldikleri ülkelere faydalı olacak şekilde donanımlandıkça bizler de görevimizi yerine getirmiş olacağız ve o ülkelere katkı vermeye çalışacağız. Bundan sonraki süreçte zor dönemler olsa da önümüz açık."

Çam, konuşmasının ardından çocuklara hediyeler takdim ederek, bayramlarını kutladı.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber