Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Spor 13 Mayıs 2016 - 10:43 Yorum: 0

Tilbe Şenyürek: “Olimpiyatlar Her Oyuncunun Hayalidir”

A Milli Kadın Basketbol Takımı'nın genç basketbolcusu Tilbe Şenyürek, hangi kategorideki spor branşları olursa olsun her sporcunun hayalinin Olimpiyat Oyunları'nda...

Tilbe Şenyürek: “Olimpiyatlar Her Oyuncunun Hayalidir”

A Milli Kadın Basketbol Takımı'nın genç basketbolcusu Tilbe Şenyürek, hangi kategorideki spor branşları olursa olsun her sporcunun hayalinin Olimpiyat Oyunları'nda oynamak olduğunu söyledi. Ayrıca Şenyürek, ligdeki yabancı kuralı için, "Büyük kulüplerindeki arkadaşlarımızın bizim kadar şanslı olduğunu düşünmüyorum" dedi.

A Milli Kadın Basketbol Takımı'nın genç basketbolcularından Tilbe Şenyürek, Abdi İpekçi Spor Salonu'nda düzenlenen medya gününde basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

Olimpiyat elemeleri için hazırlıklarına başlayalı 3 gün olduğunu söyleyen genç basketbolcu, "Hedef yüksek olduğu için antrenmanlarımız ağır başladı. Her yaz çok sıkı çalışıyorduk. Acı çekmeden biten bir idman hiçbir zaman olmadı. Tam gaz çalışıyoruz" şeklinde konuştu.

"OLİMPİYATLAR HER OYUNCUNUN HAYALİDİR"

Milli takımda ilk resmi maçını Dünya Şampiyonası'nda oynadığını belirten milli basketbolcu, "Avrupa şampiyonası bile değildi. Onun heyecanını bile atabilmiş değilim. Benim için unutulmaz bir anı olacak. Onun ardından Avrupa Şampiyonası. Benim için çok hızlı gelişiyor her şey. Olimpiyat her oyuncunun hangi kategoride olursa olsun büyük bir hayalidir. Benim gibi genç bir oyuncu için inanılmaz bir hatıra olacaktır. Umarım başarılı oluruz" diye konuştu.

"GEÇEN SEZONA GÖRE ÇIKIŞTAYIM"

Bu sezon ki performansı hakkında da açıklamalarda bulunan Şenyürek, "Geçen sezona göre çıkıştayım. Çoğu Türk oyuncuya göre daha fazla süre aldım. Süreden ve yabancı sayısının artmış olmasından dolayı bir şikayette bulunamam. Çünkü böyle bir lüksüm yok. Yüzde yüz diyemem ama 70,80 olarak performansım arttı diye düşünüyorum. Ben kendi performansımdan mutluyum. O yüzden milli takım aday kadrosunda olduğumu düşünüyorum. Bir çıkış yakaladığımı düşünüyorum" ifadelerini kullandı.

"BÜYÜK KULÜPLER YABANCI SAYISININ ARTMASINI İSTİYORLAR"

Yabancı kuralının kendi kulübüne etkisi olmadığını ifade eden Tilbe, sözlerine şöyle devam etti:

"Yabancı oyuncuların çok olmadığı için şanslıyız. Anadolu bölgesi Botaş olsun, Mersin olsun. Büyük kulüplerindeki arkadaşlarımızın bizim kadar şanslı olduğunu düşünmüyorum. 35-36 yaşındaki ablalarım bile bundan bazen şikayetçiler. Büyük kulüpler yabancı sevdası demeyeyim ama sayının artmasından yanalar. Benim oynuyorum, mutluyum ama diğer kulüplerde bu çok zor."

21 yaşındaki basketbolcu, A Milli Kadın Basketbol Takımı'nın deneyimli oyuncularından Nevriye Yılmaz'ın deneyimlerinden faydalandığını ve örnek aldığını vurguladı.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber