Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Güncel 12 Mart 2015 - 08:33 Yorum: 0

Tıp Bayramında Çanakkale'de şehit olan tıbbiyeliler anılacak

Tıp Bayramı kutlamaları, Çanakkale Savaşları'nın 100'üncü yılı olması dolayısıyla bu sene bu kentte gerçekleştirilecek

Tıp Bayramında Çanakkale'de şehit olan tıbbiyeliler anılacak

ÇANAKKALE (AA) - Sağlık Bakanlığınca Çanakkale Savaşları'nın 100'üncü yılı dolayısıyla 14 Mart'ta Çanakkale'de kutlanacak Tıp Bayramında, "Tıbbiyeli Şehitleri Anma Töreni" yapılacak.

Çanakkale Valisi Ahmet Çınar, gazetecilere yaptığı açıklamada, Tıp Bayramının bu sene Çanakkale'de kutlanacağını bildirdi.

Etkinliklerin Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu'nun da katılımıyla yarın akşam gala programıyla başlayacağını duyuran Çınar, "Tıp Bayramı ve Tıbbiyeli Şehitleri Anma Töreni"nin ise 14 Mart'ta gerçekleştirileceğini aktardı. Çınar, savaşlarda hayatını kaybeden İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesinin tıbbiyeli şehitlerinin anılacağı bu törene, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da katılacağı bilgisini verdi.

İl Sağlık Müdürlüğü yetkilileri ise törenlerde Sağlık Bakanlığınca hazırlanan, 100 yıl önce Çanakkale Savaşları'ndaki sağlık hizmetlerinin anlatıldığı, arşiv görüntülerden derlenen belgesel niteliğinde özel bir gösterim olacağını belirtti.

Bir kısa filmin de gösterileceği törenlerde, Türkiye'deki üniversitelerin Tıp Fakültelerinde öğrenim gören 22 ülkeden öğrencinin de bulunduğu çok sayıda hekim ve davetlinin yer alacağına değinen yetkililer, ayrıca yeni bir bestenin çalınacağını, savaşlarda çekilen tıbbiyeli askerlerin fotoğraflarından oluşan serginin izlenime sunulacağını kaydetti.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber