Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
23 Nisan
Güncel 03 Nisan 2015 - 13:58 Yorum: 0

Tırın yakıt deposundaki patlamaya ilişkin dava

Adana'da iş yerinde tırın yakıt deposunun patlaması sonucu 3 kişinin öldüğü olaya ilişkin yargılanan sanık kardeşlerden biri 5 yıl diğeri 1 yıl 8 ay hapis cezasına çarptırıldı

Tırın yakıt deposundaki patlamaya ilişkin dava

ADANA (AA) - Yüreğir ilçesinde iş yerinde tırın yakıt deposunun patlaması sonucu 3 kişinin öldüğü olaya ilişkin yargılanan sanık kardeşlerden birine 5 yıl diğerine 1 yıl 8 ay hapis cezası verildi.

Adana 3. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davaya tutuksuz sanık Cem G. (45), ölenlerin yakınları ile avukatlar katıldı. 

Sanık Cem G. olayın yaşanmasından dolayı üzüntü duyduğunu fakat olayda bir kusurunun bulunmadığını belirterek ''İş yerine getirilen tırın deposuna kaynak yapmadım zaten kaynak yapılmadı. Tırın deposu sökülürken patladı. Depo sökülüp yıkandıktan sonra kaynak yapılacaktı. Depo alüminyumdur, argonla kaynak olur. Bunun makinesi de dükkanın içindedir. Kablosu da 1,5 metredir'' şeklinde savunma yaptı.

Mahkeme heyeti gelen raporlar, delil ve tanıkların beyanlarını göz önünde bulundurarak sanıklardan Cem G. için taksirle birden fazla kişinin ölümüne neden olmaktan 6 yıl hapis, iyi halden de cezayı 5 yıla indirdi. Diğer sanık Gökhan G. içinse tali kusurlu olmasından 1 yıl 8 ay hapis cezası, sabıkasız olmasından dolayı da hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına hükmetti.

Merkez Yüreğir ilçesi Cumhuriyet Mahallesi Sanayi Çarşısı'nda 23 Kasım 2013'te Şahin Demirel'e ait, yakıt deposu arızalanan tırda kaynak yapıldığı sırada meydana gelen patlama ve ardından çıkan yangında yaralanan Şahin Demirel (21), İsmail Armağan (19) ile Orhan Gök (45) hayatını kaybetmişti. Atölye sahibi sanık kardeşler Gökhan G. ile Cem G. hakkında "Taksirle ölüm ve yaralanmaya neden olma" suçundan 2 ila 15 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açılmıştı.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber