Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
23 Nisan
Yerel 24 Ağustos 2016 - 14:58 Yorum: 0

Tiryakioğlu’ndan, Cerablus harekatına tam destek

Gaziantep Ticaret Borsası (GTB) Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Tiryakioğlu, Türk Silahlı Kuvvetlerinin (TSK) Suriye'nin Halep kentine bağlı Cerablus bölgesinde...

Tiryakioğlu’ndan, Cerablus harekatına tam destek

Gaziantep Ticaret Borsası (GTB) Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Tiryakioğlu, Türk Silahlı Kuvvetlerinin (TSK) Suriye'nin Halep kentine bağlı Cerablus bölgesinde terör örgütü DAEŞ'i temizlemek amacıyla başlattığı askeri harekatı desteklediklerini açıkladı.

GTB Başkanı Ahmet Tiryakioğlu, yaptığı açıklamada TSK önderliğinde sürdürülen Fırat Kalkanı harekâtının bölgenin terör örgütlerinden temizlenmesi ve Ortadoğu Coğrafyasında barışın yeniden tesis edilmesi adına büyük önem arz ettiğini söyledi.

Gaziantep'in Karkamış ilçesine sınır komşusu olan Cerablus'un terör örgütünün Türkiye ile doğrudan temas kurduğu Suriye topraklarındaki son nokta olduğunu kaydeden Tiryakioğlu, " Ülkemizin ulusal güvenliğinin korunması ve dünyanın terör belasından arındırılması için Suriye topraklarında yuvalanan tüm terör örgütlerinin tek tek temizlenmesi gerekiyor. Bu bağlamda TSK'nın Cerablus'a yönelik başlattığı temizlik harekâtı bu sürecin en önemli ayağını oluşturmaktadır" şeklinde konuştu.

Özellikle Gaziantep'in sınır güvenliğinin tam olarak sağlanması adına başlatılan ve koalisyon güçlerinin de destek verdiği Fırat Kalkanı harekatının sonuna kadar arkasında ve destekçisi olduklarını belirten Tiryakioğlu, bu yolda tüm imkanlarını seferber etmeye de her zaman hazır olduklarını ifade etti.

Harekatta görev alan tüm TSK mensuplarına vatani görevlerinde üstün başarılar dileyen Tiryakioğlu, "TSK'nın Cerablus "ta yürüttüğü terör örgütlerini süpürme operasyonunun büyük bir başarıyla amacına ulaşacağına inancımız tam. Yüce Allah şanlı ordumuzun yar ve yardımcısı olsun. Ensar ülke Türkiye'nin yıllardır kan ve gözyaşının dinmediği bu coğrafyada başlattığı büyük temizlik harekatı, mazlum halkların yaşadığı bu topraklara inşallah yeniden barışı ve huzuru getirecektir. Ortadoğu'da yuvalanan terör örgütlerinin yok edilmesi aynı zamanda tüm Dünyada terör defterinin de uzun yıllar tarihe karışmasına katkı sunacaktır. Bu nedenle ülkemizin başlattığı ve kararlılık yürüttüğü bu harekata tüm dünya uluslarının destek vermesi ve gerekli fedakarlığı göstermesi gerekmektedir. Unutulmamalıdır ki terör sadece bu coğrafya için değil tüm dünya için büyük bir tehlikedir "diye konuştu.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber