Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Yerel 19 Aralık 2014 - 10:33 Yorum: 0

TİSVA Başkanı Akgül'den Kaymakam Ermiş'e teşekkür plaketi

Türkiye Israfı Önleme Vakfı (TİSVA) Mütevelli Heyet Başkanı Prof. Dr. Aziz Akgül, Kızıltepe’de uygulanan mikrokredi programına verdiği destekten dolayı Kızıltepe Kaymakamı Erdoğan Turan Ermiş'e plaket ve teşekkür belgesi verdi

TİSVA Başkanı Akgül'den Kaymakam Ermiş'e teşekkür plaketi

MARDİN (AA) - Türkiye Israfı Önleme Vakfı (TİSVA) Mütevelli Heyet Başkanı Prof. Dr. Aziz Akgül, Kızıltepe’de uygulanan mikrokredi programına verdiği destekten dolayı Kızıltepe Kaymakamı Erdoğan Turan Ermiş'e plaket ve teşekkür belgesi verdi.

Kızıltepe Kaymakamlığı'nda düzenlenen plaket verme töreninde konuşan Ermiş, Türkiye’deki mikrokredi finans programı uygulamasında liderliği Akgül'ün yaptığını ve Kızıltepe'deki çalışmaları takdirle karşıladığını belirtti.

Kızıltepe'de 800 üzerinde kadının, aldığı kredi ile farklı alanlarda iş yaptığını ve girişimci olarak aldığı krediyi kullandığını dile getiren Ermiş, şöyle konuştu:

"Nihai olarak 3 kadınımız 10 bin lira kredi aldı. Geçenlerde Zehra teyzemize engelliler gününde engelli olmasına rağmen bin lira kredi verdik. Bu da güzel bir uygulama oldu. Demek ki sadece kadın değil engelli kadın bile isterse iş yapabiliyor ve engelleri aşabiliyor."  

Akgül ise, yaptığı katkılardan dolayı Ermiş'e teşekkür ederek plaket ve teşekkür belgesi verdi.

Kızıltepe Kaymakamlığı Mikrokredi Müdürü Canan Özçelik de, Mardin ve ilçelerinde  bin 610 kadının mikrokrediden faydalandığını söyledi.

Kaymakamlıktaki törene Akgül'e eşlik eden TİSVA üyeleri ve mikrokredi programından istifade eden kadınlar katıldı.

Bu arada ziyaretten sonra Kızıltepe Halk Eğitim Merkezinde kadınlara yönelik program düzenlendi. Programda, Almanya'da sağlık ve kozmetik alanında faaliyet yürüten bir şirketin sahibi ve aynı zamanda güzellik uzmanı olan Julija Cajevskaja, güzellik ile ilgili seminer verdikten sonra seminere katılan bayanlara sertifika verdi.

Programda ayrıca mikrokrediden en yüksek miktarda kredi alan bayanlara çiçek takdim edildi.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber