Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Yerel 06 Mayıs 2016 - 09:53 Yorum: 0

Tiyatrolu Kutlu Doğum Kutlaması

Oltu Kız Anadolu İmam-Hatip Lisesinin hazırlamış olduğu Değerler Eğitimi Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri kapsamında Tiyatro yarışmalarıyla kutlu doğumu...

Tiyatrolu Kutlu Doğum Kutlaması

Oltu Kız Anadolu İmam-Hatip Lisesinin hazırlamış olduğu Değerler Eğitimi Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri kapsamında Tiyatro yarışmalarıyla kutlu doğumu kutladılar.

Oltu Belediyesi Efkan Ala Kültür Merkezinde gün boyunca süren yarışma programında ilk defa senaryo yazıp oynayan öğrenciler profesyonel tiyatrocuları aratmadılar. Sabah saat 09.00'da başlayan tiyatro yarışmaları Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başladı. 6 gruptan oluşan yarışmada öğrencilerin performansları izleyenlerden tam not aldı. Oltu Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdürü İlhami Altun, "Değerler Eğitimi kavramlarını öğrencilerimize daha iyi kavratmak ve hayatlarına yansıtmalarını amacıyla böyle bir çalışma düzenledik. Tiyatro oyunlarında ana temalarımız iman, ihlas, adalet, İslam kardeşliği, infak ve saygı temalarıyla önce kavram bilgisi çalışmamızı yaptıktan sonra Ayet-i Kerime ve Hadis-i Şerifler tespit ederek öğrencilerimizle bu Ayet ve Hadislerin tefsir ve şerh çalışmalarını yaptık. Temaları iyice kavrayan öğrencilerimiz kendi temalarıyla ilgili özgün birer tiyatro senaryosu hazırladılar. Senaryolardaki amaç, ilgili temayı daha güzel nasıl anlatırız noktasındaydı" dedi.

Yarışmada iman temasını işleyen "Huzuru buldum" adlı tiyatro oyunuyla yarışan grup birinci olurken "Ne oldum değil ne olacağım" temasıyla yarışan grup ikinci, "Son pişmanlık" temasıyla yarışan grup ise üçüncü oldu.

Birinci olan gruba İlçe Kaymakamı M. Gökhan Zengin, ikinciye Oltu Belediye Başkanı İbrahim Ziyrek, üçüncü gruba İlçe Milli Eğitim Müdürü Ömer Zengin hediyelerini verdi.

Ayrıca yarışmaya katılan bütün gruplara Okul Müdürü İlhami Altun ve İlçe Müftüsü Ahmet Nuri Bayraktutan hediye verdi. Bu arada salonu dolduran öğrenci ve veliler 6 saat süren tiyatro yarışmasını sıkılmadan izlediler. İlçede ilk defa böyle bir program düzenlenmesinden son derece mutlu olan Oltulu vatandaşlar emeği geçen okul idaresine, öğretmenlerine ve öğrencilerine teşekkür ettiler.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber