Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Spor 08 Mart 2015 - 14:03 Yorum: 0

TJK'nın Özgecan Aslan koşusu

TJK Başkanı Ekinci: "Eğer biz yetkili olursak bu koşu devamlı gerçekleşecektir"

TJK'nın Özgecan Aslan koşusu

ADANA (AA) - Türkiye Jokey Kulübü (TJK) Başkanı Yasin Kadri Ekinci, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde düzenlenen Özgecan Aslan koşusunun geleneksel hale getirilmesi için çaba harcayacağını bildirdi.

Ekinci, akşamki koşu öncesi, JK Genel Sekreteri Necati Demirkol ve yönetim kurulu üyeleriyle Adana Yeşiloba Hipodromu'nda düzenlediği basın toplantısında, atçılık sektörünün genelde erkek egemen görülmesi dolayısıyla Aslan'ın acısını da gözeterek, Dünya Emekçi Kadınlar Günü'nde Özgecan'ın adını yaşatmak ve Türkiye'nin kanayan bir yarasına parmak basmak için organizasyon yaptıklarını kaydetti.

Kadınların şiddete uğramaması ve aşağılanmaması gerektiğini ifade eden Ekinci, ekonomik bağımsızlıklarına kavuşmaları için başta aile içi eğitim olmak üzere eğitim seviyelerinin yükselmesinin önem taşıdığına dikkati çekti.

Ekinci, şunları söyledi:

"1999'da Siirt'te kilim atölyesinde kızlarımız çalışıyordu. Kızlarımızın maaşı 300 liraya ulaştığı zaman babaları böyle bir bedelin kızlarına ödenmemesi için bize inanılmaz baskı yaptılar. Kadınlara, baba, koca olarak şiddet uygulamamamız lazım. Tüm insanların birbirlerine saygı duyması gerektiğine inanıyoruz. Bu konuya dikkat çekmek istiyoruz. Kadına şiddete karşı ayağa kalkalım."

Ekinci, bir gazetecinin, "Bu koşu gelenekselleşecek mi?" sorusuna, kendilerinin de bu yönde düşünceleri olduğunu kaydetti.

Gelecek yıl bu özel günün, hangi koşu kentine rastlayacağının belli olmadığını ifade eden Ekinci, "Biz Dünya Emekçi Kadınlar Günü'nde Aslan adına koşu yapmayı planlıyoruz. Tabi ki bu bir komisyondan geçiyor, Bakanlıktan onay alınıyor. Yarının ne getireceğini çok bilmiyoruz. Özelleştirme konuları bugün gündemde, konuşuluyor. Yarın kimlerin yetkili olacağını bilmiyoruz. Eğer biz yetkili olursak bu koşu devamlı gerçekleşecektir" diye konuştu.

Adana Yeşiloba Hipodromu'nda saat 18.30'da başlayacak yarışların birinci ayağı, Özgecan Aslan adına koşulacak.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber