Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Yerel 26 Eylül 2016 - 12:58 Yorum: 0

TKB Başkanı Şahin: “Tüketicinin batışı ertelendi”

Tüketiciler Birliği (TKB) Genel Başkanı Mahmut Şahin, kredi kartına taksit sayısının artırılmasını eleştirdi.

TKB Başkanı Şahin: “Tüketicinin batışı ertelendi”

Tüketiciler Birliği (TKB) Genel Başkanı Mahmut Şahin, kredi kartına taksit sayısının artırılmasını eleştirdi. Şahin, uygulamanın yalnızca tüketicilerin geç batışına yarayacağını söyledi.

TKB Genel Başkanı Mahmut Şahin, geçen hafta Başbakan Binali Yıldırım'ın açıkladığı, kredi kartlarına taksit sayısının artırılmasına yönelik uygulamanın tüketiciler için olumsuz sonuçlar ortaya çıkaracağını ifade etti. Uygulamanın, tüketicilerin lehine gibi görünse de, aleyhine uygulamalar doğuracağını belirten Şahin, "Türkiye'de, kredi kartına çokça taksit biçiminde dünyada olmayan bir uygulama vardı. Uygulamalarda da gördük; aileler perişan oldu, hacizler geldi, boşanmalar arttı, bu durum ekonomik ve sosyal dengeyi bozdu. Nasıl olsa taksit, nasıl olsa öderim diye borçlar sürekli ileriye ötelendi, birikti ve altından kalkılamaz hale geldi. Şimdi sanki, bu yanlışmış gibi tekrar eski uygulamaya dönülüyor, tüketiciye şirin gelen böyle bir uygulama çıktı. Ama kesinlikle yanlış, biz buna katılmıyoruz. Burada tüketiciler yine ihtiyacı olmayan ürünleri taksitli diye alacak ve bir borç birikmesi olacak. Üç ay sonra ekonomisi çökecek kişilere dendi ki, üç aylık çöküşünüzü 13 aya çıkaralım, 13 aydan sonra daha yüklü batın dendi." diye konuştu.

Uygulamadan bir an önce geri dönülmesi gerektiğine dikkat çeken Şahin, tüketicileri bilinçli alışveriş konusunda uyardı. Şahin, "Cebimizdeki paraya göre alışveriş yapalım, kesinlikle ihtiyacımız olmayan herhangi bir şeye ödeme yapmayalım. Reklamların cazibesine kapılıp alışveriş yapmayalım." ifadelerini kullandı.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber