Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Yerel 06 Ekim 2016 - 11:08 Yorum: 0

TKB eğitimde kaynak kitap sorununa dikkat çekti

Tüketiciler Birliği (TKB) Genel Başkanı Mahmut Şahin, okullardaki kaynak kitap sorunun, kitabevleri açısından rant kapısına çevrildiğini söyledi.

TKB eğitimde kaynak kitap sorununa dikkat çekti

Tüketiciler Birliği (TKB) Genel Başkanı Mahmut Şahin, okullardaki kaynak kitap sorunun, kitabevleri açısından rant kapısına çevrildiğini söyledi.

TKB Genel Başkanı Mahmut Şahin, 15 Temmuz'da FETÖ/PDY terör örgütü tarafından yapılan darbe girişiminin ardından, ders kitaplarından örgütle ilişkili kısımların ayıklanması, devamında Milli Eğitim Bakanlığı tarafından öğretmenlere başka bir kaynak kitap kullanmaları durumunda kendilerine soruşturma açılacağının duyurulması üzerine, kitabevlerinin bu durumu ranta çevirdiğini ifade etti.

Öğretmenlerin iyi eğitim vermek isterken soruşturma sorunu ile karşı karşıya kalacağını dile getiren Başkan Mahmut Şahin, şunları söyledi:

"Milli Eğitim Bakanlığı yayınladığı Genelge doğrultusunda kaynak kitap isteyen öğretmenin suç işlediğini, bunlarla ilgili olumsuz bir durum gelişmesi halinde soruşturma açacaklarını ifade ediyor. Bu konuda öğretmenleri uyarmak lazım, çocuklara daha iyi eğitim vereceğim derken soruşturma geçirmek öğretmenleri üzer, bizi de üzer. Burada aslında bazı okullardaki kaynak kitap isteklerinin bazı yayınevleri tarafından paket paket karşılanması da biraz soru işaretleri oluşturuyor. Türkiye'nin birçok ilinde bir veli bir yayınevine gittiğinde ve bir okul ismi söylediğinde kendisine paket halinde hazırlanmış kaynak kitaplar sunuluyor. Bu da, daha önceden yapılmış olan bir anlaşmayı gösteriyor. Bunun olma ihtimalinden yola çıkarak Milli Eğitim'in bundan bir ders ya da mesaj alması gerektiğine inanıyorum. Milli Eğitim nasıl ki dershaneleri kapattı ve daha iyi bir eğitim vaadiyle yola çıktı ise, kaynak kitaplara ihtiyaç duyulmadan, içi dolu kitapların okullara gönderilerek, öğretmenlerin kaynak kitap arayışına son vermesi gerekiyor. Bu yapıldığı takdirde hem öğretmenler sorundan kurtulur hem de biz yayınevi ile ilgili olarak kafamızda oluşan soru işaretlerinden kurtuluruz."

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber