Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Türkiye 20 Ağustos 2016 - 16:58 Yorum: 0

TKB toplantısı sona erdi

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki'nin de katıldığı Tarihi Kentler Birliği'nin (TKB) 2016 yılı son bölge toplantısı sona erdi.

TKB toplantısı sona erdi

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki'nin de katıldığı Tarihi Kentler Birliği'nin (TKB) 2016 yılı son bölge toplantısı sona erdi.

Samsun Büyükşehir Belediyesi Atakum Kültür ve Sanat Merkezi'nde TKB toplantısına Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, Samsun Valisi İbrahim Şahin, AK Parti Çevre, Şehir ve Kültürden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve Samsun Milletvekili Çiğdem Karaaslan, AK Parti Samsun Milletvekili Fuat Köktaş, TKB Başkanı ve Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, Samsun İl Başkanı Muharrem Göksel, ÇEKÜL Vakfı Başkanı Prof.Dr. Metin Sözen, Ürdün'ün Zerka Belediye Başkanı Emad Almomani ile birçok il belediye başkanı ve valisi katıldı. Sabah başlayan toplantı öğleden sonra sona gerçekleştirilen panel ile sona erdi.

Açılış konuşmalarından sonra Çekül Vakfı Yüksek Danışma Kurulu Üyesi Şehir Planlamacısı Faruk Göksu, "Geliştirilen Kavramlar Işığında Karadeniz Bütününe Bakmak" isimli bir sunum gerçekleştirdi. Ardından TKB Başkanı ve Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz başkanlığında "Doğal-Kültürel Miras Açısından Karadeniz Bölgesi'ne Yeniden Bakış" adlı panel düzenlendi. Başkan Yılmaz'ın başkanlığında yapılan panelde, Safranbolu Belediye Başkanı Dr. Necdet Aksoy, Niksar Belediye Başkanı Özdilek Özcan, Belediye Başkanı Alp Kargı, Ünye Belediye Başkanı Ahmet Çamyar, Vezirköprü belediye başkanı İbrahim Sadık Edis kendi ilçelerindeki tarihi dokuya ait gelişmeleri anlattılar.

"Bildiğimiz kadar konuşacağız"

Panelden sonra değerlendirme konuşması yapan ÇEKÜL Vakfı Başkanı Prof. Dr. Metin Sözen, "Yerel yönetimlerin değiştiğini hem ulusal hem uluslararası boyutta görünür hale geldiğini görüyoruz. Toplumların tarihinde 15 yıl çok kısadır. İnsan ömrü içinde belki biraz yeri vardır. 15 yılda çok önemli bir uluslararası boyutun içerisindeyiz. Türkiye'de iyi bir şey yaptığınız zaman karşı güç çok çabuk oluşuyor. Sizin yaptığınız iyiliğe, başarıya karşı hemen karşısında onu zorluklara ve yorgunluklara itecek güçler oluşuyor. Biz sadece tarihi mirası korumakla yetinmiyoruz. Yanlışlıkları düzelten yoğun bir adım ve yorgunluktan geliyoruz. Burada konuştuğumuz her şey Türkiye'nin modelidir. Ülkenize dayalı bir dünya varsa kafanızda, bütün güçlükleri yenmenin yolu birlik ve beraberlikten dayanışmadan geçiyor. Biz bildiğimiz kadar konuşacağız. Etrafımızdaki bilgiyi büyüttüğümüz kadar konuşacağız. Beraberliğimizi öncelik tanıdığımız kadar konuşacağız ve dağınıklığa asla cevaz vermeyeceğiz" dedi.

TKB toplantısı sona erdi

TKB toplantısı sona erdi

TKB toplantısı sona erdi

TKB toplantısı sona erdi

TKB toplantısı sona erdi

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber