Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Kültür 06 Ekim 2016 - 15:44 Yorum: 0

TKB’nin büyük ödülü Bursa’nın

Tarihi Kentler Birliği tarafından 4 yıl önce Merinos Tekstil Sanayii Müzesi ile Metin Sözen Koruma Büyük Ödülü'ne layık görülen Bursa Büyükşehir...

TKB’nin büyük ödülü Bursa’nın

Tarihi Kentler Birliği tarafından 4 yıl önce Merinos Tekstil Sanayii Müzesi ile Metin Sözen Koruma Büyük Ödülü'ne layık görülen Bursa Büyükşehir Belediyesi, bu yıl da jürinin oy birliğiyle "Muradiye Türbeleri Restorasyonu ve Kapalı Çarşı Sağlıklaştırma Projeleri" ile büyük ödülün sahibi oldu. Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, özellikle son 12 yılda kentte el atmadık tarihi eser bırakmadıklarını ve bunun sonucunda UNESCO Listesi'ne girerek Bursa'nın değerlerini evrensel değer haline getirdiklerini belirterek, Metin Sözen Koruma Büyük Ödülü'yle bu çalışmalarını bir kez daha taçlandırmış olduklarını söyledi.

Bursa'yı yaşayan canlı bir tarih başkenti haline getirmek maksadıyla 8500 yıllık arkeolojik bölgelerden 2300 yıllık Bitinya surlarına, 700 yıllık Osmanlı eserlerinden Cumhuriyet dönemi sivil mimarlık örneklerine kadar her alanda hummalı bir çalışmaya sergileyen Büyükşehir Belediyesi, bu çalışmalarını ödüllerle taçlandırmaya devam ediyor. Büyükşehir Belediyesi, 4 yıl önceye Bursa'ya getirdiği Tarihi Kentler Birliği Metin Sözen Koruma Büyük Ödülü'nü yeniden Bursa'ya kazandırdı. Tarihi Kentler Birliği tarafından 15 yıldır düzenlenen Tarihi ve Kültürel Mirası Koruma Proje ve Uygulamalarını Özendirme Yarışmasının 2015 yılı ödülleri belli oldu. Metin Sözen Koruma Büyük Ödülüne bu yıl "Muradiye Türbeleri Restorasyonu ve Kapalı Çarşı Sağlıklaştırma Projeleri" ile Bursa Büyükşehir Belediyesi layık görüldü. Ödül töreni 16-19 tarihleri arasında Antalya Expo Center'da düzenlenecek olan YAPEX Restorasyon Fuarında sahiplerine verilecek.

Tarihi Kentler Birliği Koruma Büyük Ödülünü değerlendiren Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, özellikle son 12 yıldır yaptıkları çalışmalarla Bursa genelinde el değmedik tarihi eser bırakmadıklarını söyledi. Yer üstündeki eserlerin yanında yer atındaki eserleri de bir bir gün yüzüne çıkardıklarını ifade eden Başkan Altepe, "Merkeze yeni katılan 10 yeni ilçemizde de yoğun bir çalışma içindeyiz. Dünya ve Türkiye tarafından örnek alınan tarihi miras çalışmalarımızla Bursa'nın UNESCO Dünya Mirası Listesi'ne girmesini sağlamıştık. Şimdi de Muradiye Külliyesi ve Kapalı Çarşı Sağlıklaştırma projeleriyle Tarihi Kentler Birliği tarafından Metin Sözen Koruma Büyük Ödülü'ne layık görüldü. Bu tür ödüller bizim şevkimizi artıyor. Bursa'nın yaşayan canlı bir tarih şehri olması yolundaki çalışmalarımız hız kesmeden sürecek" dedi.

Tarihi, doğal ve kültürel çevreyi korumayı, gelecek kuşaklara aktarmayı, tarihi mirası sosyal hayata dâhil edilerek yaşanabilir çevreler oluşturmayı hedefleyen, TKB Tarihi ve Kültürel Mirası Koruma Proje ve Uygulamalarını Özendirme Yarışmasına 2015 yılında 47 belediye 83 proje ile katıldı. Yarışma sonucunda Metin Sözen Koruma Büyük Ödülü ile Jüri Özel Ödülünün yanı sıra, 8 Proje, 8 Uygulama ve 8 Süreklilik ödülünün sahipleri belli oldu. Muradiye Türbeleri Restorasyonu ve Kapalı Çarşı Sağlıklaştırma Projeleri Koruma Büyük Ödülüne layık görüldü

YAPEX Restorasyon Fuarı, 7 yıldır ÇEKÜL Vakfı ve Akdeniz Tanıtımın işbirliğinde "Kültür Mirası" ana başlığı ile düzenleniyor. Tarihi Kentler Birliğinin de desteklediği Fuarın bu yılki konusu "Kültür Mirası ve İşlevlendirme" olarak belirlendi. Fuar, 16 - 19 Kasım tarihleri arasında Antalya Expo Center'da yapılacak. Fuarın en önemli faaliyetleri arasında TKB Özendirme Yarışması Ödül Töreni ve Sergisi yer alıyor. Tören 17 Kasım Perşembe saat 15:00'de fuar kapsamında yapılacak.

TKB’nin büyük ödülü Bursa’nın

TKB’nin büyük ödülü Bursa’nın

TKB’nin büyük ödülü Bursa’nın

TKB’nin büyük ödülü Bursa’nın

TKB’nin büyük ödülü Bursa’nın

TKB’nin büyük ödülü Bursa’nın

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber