Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Yerel 12 Mart 2015 - 16:03 Yorum: 0

TKDK, IPARD-2 Programı üzerinden hibe desteği verecek

ÇANAKKALE (AA) - Tarımsal ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) İl Temsilcisi Ümit Ortan, şimdiye kadar hibe desteklerinin IPARD-1 Programı kapsamında verildiğini, bu programın süresinin...

TKDK, IPARD-2 Programı üzerinden hibe desteği verecek

ÇANAKKALE (AA) - Tarımsal ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) İl Temsilcisi Ümit Ortan, şimdiye kadar hibe desteklerinin IPARD-1 Programı kapsamında verildiğini, bu programın süresinin dolduğunu, bundan sonraki dönemde IPARD-2 Programı üzerinden hibe desteklerini vermeye devam edeceklerini bildirdi.

Ortan, yaptığı yazılı açıklamada, TKDK destekleriyle Çanakkale'ye 2 yılda 115 milyon liralık yatırım projesi kabul ettiklerini, bundan sonraki desteklerini ise 2014-2020 dönemini kapsayacak yeni program vasıtasıyla vereceklerini belirtti.

Avrupa Komisyonu tarafından onaylanan IPARD-2 Programında, daha önceki sektörlerin desteklenmeye devam edileceğine işaret eden Ortan, şunları kaydetti:

"Bu sektörlere ek olarak tarım, çevre, iklim, organik tarım, yerel kalkınma stratejilerinin uygulanması ve kırsal altyapı hizmetleri IPARD-2 Programı kapsamına alınmıştır. Çiftlik faaliyetlerinin çeşitlendirilmesi ve iş geliştirme sektöründe yenilenebilir enerji, makine parkları ve mantar da desteklenecek olan sektörlere eklenmiştir. Farklı olarak tarımsal işletmelere destek kapsamında, yumurta tavukçuluğu, kaz yetiştiriciliği, manda sütü üretimi eklendi. Bazı sektörlerde de hibe oranlarında artışlar olacak. Şimdiye kadar verilen ve bundan sonra verilecek hibe destekleriyle gücünü kırsaldan alan müreffeh bir Çanakkale inşa etmek istiyoruz."

 

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber